maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kadonnut sänky

Lakun merkkailut jatkuvat (ovat jatkuneet jo pitkään) ja tänään kuolettavan osuman sai kokea TV, sillä seuraamuksella, että päälle laitettaessa TV:stä kuului sirinää ja sitä seurasi kitkerän kärähtynyt tuoksu! Nopeasti töpseli pois ja valmiudet suurempaan operaation. No, operaatio jäi onneksi käytetyn kodinkoneen saattamiseksi kierrätyspisteeseen ja hautajaiskahvien juonti.

Tämän aasinsillan kärähtämisen jälkeen, henkilökunta päätti muuttaa hieman huoneen järjestystä. Suurimmaksi ongelmaksi oli kuitenkin muodostumassa Pesosen peti, joka piti jättää suht niille sijoille, jossa se on koko ajan ollut. Ongelma olikin vaikeammin ratkaistavissa.

"Missä on mun peti", ihmettelee Pesonen


Lopulta petipaikka liikkui vain vajaan metrin verran ja hieman kääntyi, mutta sekin tuntui olevan liikaa. Petskille vaikeinta taisi lopulta olla ymmärtää sohvan uusi sijainti petiin nähden, sillä henkilökunnan puhe kuului nyt aivan oudosta suunnasta! "Jos puhe kuuluu tuolta, niin peti on tuolla suunnasssa". Ei ollut ja se hämäsi Petskiä. 

Yritimme saada Pesosta pedin luokse rapsuttelemalla kankaita ja kopisuttelemalla puuta. Josko tutut äänet kertoisivat sijainnin. Ei auttanut, vaan Pesonen harhaili paljaalla lattialla ja rauhoittui vasta kun maton reuna löytyi. Matto on tuttu raja. 

Koputtamalla kerroimme uuden pedin sijainnista

Mutkien kautta Petski lopulta tapaili pedin reunoja ja mittaili etutassuilla korkeuksia, rohkaistui ja hyppäsi petiin. Vaikka kaikki tuntui olevan tallella ja kohdillaan, niin poistulon kanssa oli vielä tekemistä. Pesonen ei luottanut siihen, että petipaikan korkeus on sama kuin ennenkin ja pyöri levottomasti muutaman kerran ja yritti etsiä askelmia (joita aikaisemminkaan ei ole ollut). Koputtelimme lattiaa ja yritimme viestittää alastulon matkaa. Etutassuja rahin jalkaa liu´uttamalla Pesonen valutti itseään alaspäin ja lopulta puolipakon edessä tipautti itsensä alas. Matka ei ollut pariakymmentä senttiä pidempi, mutta sitäkin pelottavampi. Peti oli toivottavasti löydetty. 

"Tuttuhan tämä, mutta kuuluuko tuo Hannu kalustoon
pysyvästi", pohtii Pesonen

Tämän jälkeen Pesonen on tovin sängyssään pötkötellyt, eli jossain vaiheessa henkilökunnan silmien ohitse on petireitti löytynyt. Pesonen viihtyy, varsinkin näin kesäaikaan, paljon lattialla, mutta iltaisin hakeutuu luontevasti petiin. Toivottavasti näiden parin kerran käynnin jälkeen, on uusi reitti petiin löytynyt ja tallentunut muistiin. Hyvää yötä Pesonen!
  

4 kommenttia:

 1. Menneet sotkemaan sun reitit ihan sekaisin :/ - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hankalaa oli pedin löytäminen, eikä esim. seuraavana aamuna tiedetty missä Petski yönsä nukkui? Seuraavaksi yöksi asennetaan riistakamera ja tarkastetaan tilanne. Voi olla, että Petski on ollut myös sohvalla. Sohvalla olisi hyvin tilaa. -henkilökunta-

   Poista
 2. On siinä omat kommervenkkinsä, sokkokisun kanssa elämisessä! Mutta hyvinhän tuo lopulta meni. Pesonen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käänsimme vielä hieman pedin paikkaa ja nyt juuri tällä hetkellä Pesonen koisii omassa pedissä! Muutokset olivat kuitenkin sen verran pieniä, ettei suurempaa ongelmaa syntynyt. Hyvä näin.

   Poista