lauantai 10. maaliskuuta 2018

Vieraita kävi

Pohjoisen juna toi kissamaisen vieraan, kun Tassulinnan (http://tassulinna.blogspot.fi/pääkokki saapui morjestamaan Pesosen porukoita. Ensin retuutettiin vierasta kaupungin nähtävyyksiä ihmettelemässä,  piipahdimme mm. jokin aika sitten 40-vuotis synttäreitä juhlineessa, maineikkaassa ja laadukkaassa eläinkaupassa Salamanterissa (http://www.salamanteri.info/ sekä näytimme Suomen pienimmän Anttilan-tavaratalon jäänteet. Kiitos jälleen kerran Salamanterille hienoista tuotteista! Kaupunkikierroksen jälkeen toimme Tassulinnalaisen morjestamaan Pesosen porukoita.

Pesonen ja Tassulinnan etusormi kohtaavat

Heti ovella Tippa hyppäsi syliin! Vai oliko se sieppaus? Tipalla on tapana rynniä ovesta ulos, mutta tällä kertaa käsien määrä yllätti ja Tippa joutui syliin kopitetuksi. Usein kun vieras saapuu, syntyy suurin paniikki, mutta tällä kertaa päättömältä sinkoilulta vältyttiin. Toki Laku litistyi olohuoneen nurkkaan ja Piri pakitti pömpelin reiästä sinne mihin ei aurinkokaan paista. Pesosella meni pitkään ennen kuin kokonaan kartoitti tilanteen. Pesonen lähti sängystään vasta muutaman nuuhkaisun jälkeen. Se oli Petskiltä normaali reaktio näissä tilanteissa. 

Hannu tuliasten kimpussa

Lattialle ilmestyneillä tutuilla leikkikaluilla tasapainoitettiin tilannetta. Oman aineksen soppaan toivat monet tyylikkäät tuliaiset, joita varsinkin Hannu kovasti tutki. Samalla taustalla tapahtui koko ajan. Jetta kävi välillä nurkan takana kurkkimassa ja Tippa käyskenteli ympärillä. 


Petskiä tietysti jännitti, varsinkin Tassulinnan kokin varpaat


Tippa varasti shown kahvipöydässä; ensin parkkeeraamalla vieraan viereen penkille, jonka jälkeen Tippa otti pöydältä paikkansa, siinä toivossa, että lautaselta tippuisi "jotain". Ei tippunut, sillä ei ollut mitään Tippamaisen tiputettavaa. 


Tippa varasti shown, ensin kahvipöydässä ja sitten leikkiessä.
(Ylemmässä kuvassa kuvaajan ylitse on juuri lentänyt pieni
valkoinen pallo!)

 Kissat eivät stressaantuneet, sillä kun tulimme kotiin palauttamasta Tassulinnan kokkia kotiin, oli jo Piri meitä eteisessä vastassa. Laku oli ainoa, joka oli hieman pidempään jemmassa. Tassulinnan vierailu oli piristävä tuulahdus kevään niskan natinan keskellä. Tuliais-teetä lipittäessä ja palloa pelatessa vierailu "jatkuu" vielä pitkään. Pesonen nuuhkii tuoksuja, Laku lauleskelee ja Sofi ihmettelee uusia leluja. Mukavaa. 


Sofi ihmettelee päivän leluja

6 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä teidän kaupunkia, sen nähtävyyksiä ja tietysti kaikki seitsemän kissaa! Tippa yllätti kyllä heti ovella, kun sain siepata hänet syliini oven kynnyksellä. Oma juttu seuraa, kun omat kissat saavat ensin vaatimansa huomion (lepytystuliaiset Salamanterista toimivat kyllä hyvin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laku kun oli vierailun ajan enemmän tai vähemän jemmassa, niin seuraavana yönä Laku otti kaiken huomion itselleen laulamalla läpi koko yön! Pepsille ja Maxille terkut! -Pesonen porukoineen-

   Poista
 2. Me arvattiin, me arvaattiin! Siis kuka vieras on 😀 No toki se ei ollut vaikeaa, toki kaikki tietävät, kuka on innokkain kissabloggarivierailija koko Suomessa!
  Taisi tulla kunnon tuoksuterveiset perille Pepsiltä ja Maxilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö, itseasiassa tuoksuterveisiä taisi tulla melko vähän. Tuota em. Lakun yöllistä laulamista lukuunottamatta, näitä perinteisiä nuuhkutteluja ei juurikaan ole nähty. Tosin poistuimme Tassulinnan kokin kanssa samasta ovesta ja olimme hetken pois kotoa.
   Sitä vastoin nämä kiinteämmät tuliaiset eli lelut ovat olleet käytössä - jopa niin tehokkaasti, että valkoinen (lentävä) pallo laitettiin varmuudeksi yöksi kaappiin nukkumaan.
   Aamulla saatiin kunnon naurut kun Piri - kissa joka lienee murskannut useammankin nais-bloggarin syrämmen, parkkeeraasi keittiön penkille aivan kuin mitään ei olisi eilen tapahtunut. Siinä poika hymyili ja patsasteli George Clooneymaisesti. Eilen Piri pysyi visusti jemmassa. Lienee paikalla kohta postata Piristä, kunnon kuvien kanssa!
   Jotta kevään jatkoja Sofialle ja Olgalle, mutta myös kaikille bloggareille ja lukijoille; olitte tien päällä, ladulla tai sitten kylässä! -Petski porukoineen-

   Poista
 3. Jännittävä vierailu! Onneksi Tippa osasi viihdyttää vierasta, että muu porukka sai tarkkailla kauempaa eikä vieraskaan kärsinyt kissavajeesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippa esitti kokopitkän näytelmän! Väliaika tarjoilujen esitys taisi olla paras ja mjaukkain.
   Kissavajetta ei päässyt syntymään - pään pyörimisestä päätelen:) -henkilökunta-

   Poista