maanantai 21. syyskuuta 2020

Hammasratsia

Hammasratsia eli joka vuotinen suunniteltu hampaiden kuntotarkastus osui tällä erää Jetalle ja Hannulle. Jetan sydämen epäsäännöllisen rytmin vuoksi retki suuntautui jälleen n. 60 km:n päähän Veikkolaan Anidenttiin ja Hannun kanssa poikettiin 450 metrin päässä Animuksessa. Useamman tunnit retket joka tapauksessa.

Jetta makaa Veikkolan visiitin jälkeen kotilattialla. Sofi ihmettelee
tuoksuja


Molempien käynnit sujuivat hyvin ja käynneistä selvittiin ainoastaan yhden kielen takana piilossa olevan hampaan poistolla. Se löytyi Jetalta oikealta yläleuasta. Hannulla oli reipaanlaisesti hammaskiveä varsinkin poskihampaissa, jonka vuoksi myös ientulehdusta - mutta ei syöpyneitä, eikä murtuneita hampaita.

Jetalla kilpirauhasarvo oli hieman koholla ja Hannulla toinen munuaisarvo. 

Kotiutus kavereiden kanssa meni mainiosti. Hannu oli hieman enemmän tokkurassa kuin pidemmän reissun tehnyt Jetta. Itse asiassa Jetta oli kotiin päästyä kirmausta vaille valmis. Hannulla reippautta kesti lääkityksen verran, jonka jälkee Hannu oli hieman alta kulmain. Tiirailua kesti Hannulla vielä seuraavanakin päivänä. Tämän jälkeen Hannu rentoutui.


Silmät pyöreänä Hannu tarkkailee hammaslääkärikäynnin
jälkeen kotisängyn alla


Koska Jetan rytmin vuoksi hoito Anidentissa tehdään viimeisen päälle, kestää se myös hieman pidempään. Aamulla lähdimme n. 9.45 aikoihin ja takaisin kotona olimme n. klo 16.00 aikoihin. Hoitotoimenpiteet heräämisineen ja muine rituaaleineen kesti n. nelisen tuntia. Hannun hammasretki kesti kaiken kaikkiaan rapiat pari tuntia.

Jetan ollessa toimenpiteessä henkilökunta piipahti Nummelan puolella kahvittelemassa. Turistiretki tehtiin paikallisella kirpputorilla, jonka ikkunasta bongasimme Läntisen Uudenmaan (Vihti) eläinsuojelyhdistyksen tyylikkään käsityönä tehdyn niin kutsutun pussukan. 15 euroa ja kaupat lyötiin lukkoon. Lisää bongailua yritimme harjoittaa läheisellä luontopolulla, jonka varrelta löytyi pieni lintutorni. Ei tirpan tirppaa - sitä vastoin kunnon sade saatiin niskaan. Loppuaikaa kulutettiin mm. Ässä-arpaa raaputtamalla (ei voittoa) ja ruokakaupassa asioimalla. Hannun luppoaika tuhraantui kotona kahvittelemalla ja tekemällä ruokaa.

Kahvitauko Nummelassa

Jetan spesiaalikäynti maksoi viime vuoden tapaan n. 1100 e ja Hannun käynti hieman yllättäen pompsahti reiluun 400:n euroon, joka koostui koko suun röntgenistä, hammastarkastuksesta ja hammaskiven poistosta, rokotuksesta, verinäytteen otosta ja poliklinikka maksusta.

Kesä jatkuu täällä, sillä nyt Hannu hymyilee kuin aurinko ja Jetta kirmaa kuin kärpänen. Hyvä näin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti