keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Taustaa

Elokuun 2013 alussa tuli ilmoitus Hanko-Mäntsälä tien vieressä olevalta tontilta kissapentueesta, jota talon väki ystävällisesti ruokki ja leikitti. Oli nähty emo ja neljä pentua. Elokuun 9. päivänä illansuussa aloitettiin loukutusoperaatio. Nopeaan tahtiin saatiin neljä kissaa talteen, emo ja kolme pentua, jotka vietiin saman tien Kytäjän kissatalolle Hyvinkäälle, mutta viimeinen jäi vielä yön pimeyteen. Kymmenen päivän aamuna, n. klo. 07.30 tuli viesti, että "tämä viimeinenkin on mennyt loukkuun". Koko porukka oli siis nyt yhdessä. Nopea aamupala ja kissaa hakemaan. 

Autossa huomattiin, että kissan silmät ovat "oudot", ne loistavat ja pelästyttiin onko silmä viottunut, sillä se oli loukussa repinyt ruokakippona toimineen kertakäyttölautasen palasiksi. Samalla huomattiin, ettei kyseessä ole pentu. Epäiltiin onko kysymyksessä pentueen isä.  

Kissatalolla melko nopeasti tämä viimeinen kissa nimettiin Pesoseksi, ihan senkin vuoksi, kun ei oltu varmoja sen sukupuolesta. Pentu se ei ollut, sillä se oli selkeästi jötkäle muihin verrattuna. Pentue sai oman huoneen. Pesonen oleili hieman syrjemmällä, ollen yläparrulla piilossa, tarkkaillen tilannette turvallisen etäisyyden päästä.  


  12.8. Kytäjän kissatalolla todettiin sieni-infektio tapaus, jonka johdosta koko talo suljettiin puhdistusta varten. Talon kissat pestiin. Myös Mäntsälän tienvarren pentue pääsi pesuun. Pesosen pullea olemus herätti uteliaisuuden ja eläinlääkärillä pesutilaisuudessa se ultrattiin samalla. Löydettiin selvät sydänäänet. Pesonen odotti pentuja.

Kissatalon kaikille asukeille piti löytää kotihoitopaikka talon siivouksen ajaksi. Sopivan talouden löytyminen tien varren isolle porukalle oli hankalaa ja päätimme majoittaa pentueen. Tilaa oli pienellä raivauksella yhdessä huoneessa. Vinyylilevyt ja soittimet saivat väistyä ja siirtyä toiseen huoneeseen. Elokuun lopussa porukka muutti meille.


Pesonen kotihoidossa  

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea Pesosen alkutaipaleesta kanssanne! Näitä alkupuolen juttujahan voisi kertoa blogissa nytkin tiivistettynä "historian" kertauksena :) - emäntä

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Jotain pienimuotoista on välillä nostettu esiin, mutta ei isommassa mittakaavassa. Täytyy pitää mielessä, sillä blogin ensimmäinen sivu hukkuu helposti tai sitä muuten vain ei jakseta kaivaa esiin.

    VastaaPoista