sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Vilkas viikonloppu

Perjantai

Pesosella on jo tovin ollut uudet patterit käytössä, sillä rouva viipottaa karvat hulmuten sinne tänne. Kävin rapsuttamassa parvekkeen vessaa puhtaaksi ja palailin sisälle, niin Pesonen oli parkkeerannut raapimatolpan juuren vaanimaan minua! Jouduin hyvissä ajoin huhuilemaan, että älä nyt rouva hyvä siivojan kimppuun hyökkää. Kurkin kulman takaa ja pienen keskustelun jälkeen Pesonen lopulta hiffasi kuka oviaukosta on tulossa.


Jossain vaiheessa kellarikopperoon on kasaantunut rikkinäisten kiipeilypuiden ehjäksi jääneitä paloja, tällä kertaa tasoja. Niistä on jo pidempään ollut tarkoitus tehdä jotain, mutta betoniseinät ovat hidastaneet niiden laittoa. Nyt päätettiin raivata parvekkeen lautaseinästä pieni tila yhdelle tasolle. 

Laku perehtyy uuteen tasoon
Kaikki uusi näemmä jännittää ja melkein pelottaa. Sillä välin kun kokki suunnitteli hakevansa kissoille rohkaisunappeja, Tippa rohkeana ja ketteränä piipahti uudella alustalla. Hyvät näkymät. Laku seurasi perässä, mutta Laku oli selvästi varovaisempi ja nojasi tasoa vasten ja tutkaili tilannetta. Nyt kun Tippa ja Laku olivat käyneet, myös muut innostuivat. Piri oli Lakun kanssa liki identtinen - nojasi ja tutki tilannetta. Hannu oli myös erittäin kiinnostunut, mutta Hannu parista yrityksestä ja rohkaisusta huolimatta ei uskaltanut uudelle tasolle hypähtää. Taso on asennettu sen verran korkeammalle, ettei esim. Pesonen turvallisuussyistä pääse sinne. 


Lauantai      

Jetta kerännyt rohkeuden,
Sofi vielä empii
Aamun valjetessa parvekkeella jatkettiin uuden tason valloitusta. Nyt Jetta uskalsi ensimmäistä kertaa piipahtaa tasolla. Kun muut kävijät ovat lähinnä nuuhkineet uutta pintaa, niin Jetta heittäytyi tasolle pyörimään ja hieromaan itseään. Lopulta Jetta huomasi, että toisella seinustalla oleva patamainen taso soveltuu paremmin kieriskelyyn. Myös Sofi oli yön aikana kerännyt rohkeutensa ja nyt aamuvirkeänä kävi katsomassa outoa pientä läpyskää seinustalla. Varovaisesti Sofi nousi takajaloille ja samalla etutassuilla tapaili tason reunaa. Sitten huomasi, ettei suurempaa vaaraa ole ja hyppäsi tasolle kokonaan. Viikonlopulle sattui myös ERY-SYD:n kansainvälinen venäjänsinisten erikoisnäyttely, joka oli ilmainen yleisölle. Näyttely oli mitä mainioin, varsinkin kun paikalle pääsi hyvissä ajoin ovien avauduttua. Ilma sisätiloissa oli vielä raikas ja mitä kiehtovimmat myyntipöydät notkuivat "herkkuja". Lisäksi plussaa tulee väljistä ja leveistä käytävistä. Vaikka myyntipöytiä oli todellisuudessa vain muutama, niin voittivat ne tarjonnalla esim. huhtikuun Eläinystäväni messutarjonnan. Mm. eläintarvike Sydänystävä täytti jälleen kerran tuliaiskassin ja persoonallinen arpapiste ilahdutti huono-onnisiakin! Eläintarvike Sydänystävän tapaa ensi kerran näyttelyiden yhteydessä Leppävirralla 18.-19.6.2016Vanhan villatehtaan selkein miinus lienee sen kovahko akustiikka, joka jossain vaiheessa alkaa väsyttämään ja riipimään. 

Kansainvälinen  kissanäyttely


Näyttelyalue oli mukavasti kaupungin keskustassa, jossa kahvilat ja ravintolat ovat käden ulottuvilla. Kävelymatkan päässä oli myös sympaattinen pieni kahvila Mansikka, jossa sokerimunkin rippeet suupielessä sai kerrata päivän kokemuksia. Kerrassaan mukava päivä!


Sunnuntai  

Klo 12,;35 Hannu hoitaa poliisin
hommia
Sunnuntaille ei suurempia - mitä nyt aamuoksennusta ja täyden aamiaislautasen ympäriheittoa. Perinteistä huilipäivän hulinaa. Sillä välin kun kotiorjat hoitivat mökkitonttia kitkien ja ruohoa ajaen, oli "iso veli" asialla, eli riistakamera täydessä latingissa kotivahdissa. Sen suurempaa draamaa ei tassusakki ollut kotiväen poisollessa aiheuttanut. 

Kameran tähti oli Sofi, joka esitteli useampaan otteeseen sängyn päällä hienoja venytyksiä. Välillä nukkui ja oli lutunen ja välillä selkä kaarella venytteli ja oli lutunen. Hannu poliisin roolissa kävi kerran Sofia ojentamassa kunnon hammas-niska otteella, mutta muuten yhden huoneen tapahtumat olivat rauhalliset. 


Summa summarum; viikonloppu oli mainio. Hieman jokaiselle jotakin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti