sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Aurinkoa, aurinkoa, aurinkoa!

Auringon nousu on selkeästi aikaistunut ja valo pikku hiljaa lisääntynyt. Vihreä huone on se, joka kerää auringon säteet parhaiten. Viikolla, valon ollessa vielä himmeänä, makoili Petski Vihreässä huoneessa - huoneessa joka kesällä muuntuu kissojen rantapaikaksi. Olisiko pikku hiljaa synkin talven niska taittumassa, kun Pesonen on pikkuhiljaa aktiivisempi? Ehkä ei, mutta toiveajattelun voi laittaa vireille. Vai mitä Petsku?

Pesonen nauttii ensimmäisistä säteistä


Lauantai-aamuna aurinko heräsi koko komeudessaan ja valoa hiipi jostain pienestä raosta, aina olohuoneeseen saakka. Siellä oli yksi valonheittimen kokoinen auringon laikku ja ei kissaa ehtinyt sanomaan, kun Pesonen jo patsasteli siinä. Pesosella on m a a g i n e n  kyky löytää aurinkoinen paikka. Pesonen kylpi ja pesi itseään, Pesonen seisoi kuin Titanicin keulalla, mutta nyt pysyttiin pinnalla! Petski nautiskeli auringon valosta sen ajan, kun valo siinä viipyi. Aika ei ollut pitkä, mutta se oli antoisa! Kyllä se talven niska on taittunut!

7 kommenttia:

 1. Oikein, Pesonen. Valoa ja lämpöä kohti! Itse en vielä uskalla olla noin innoissaan, kevät alkaa mulle vasta myöhemmin. Mutta valoa kaipaan kovasti, kevättä ja alkukesää. Ne on parhaat ajat!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se aurinko jo pikkuisen lämmittääkin, Pesonen tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmaan on - niin hanakasti Petski pilkulle parkkeeraa.

   Poista