tiistai 21. helmikuuta 2017

Loukutus päällä

"Mihin nyt menossa", kyselee Tippa.
Viime päivät on totuttu uuteen iltarytmiin (lue yörytmiin), kun henkilökunta on lähtenyt mukaan etsimään jo pari kuukautta karkuteillä ollutta kissaa. Kissasta on "havaintoja", mutta mitään varmaa ei ole kerrottavaksi. 

Tipalla on vaikeaa - ihan sen vuoksi, koska se tuttu yöllinen kainalo puuttuu yön pikkutunneilta. Tippa hyppii ensin välioveen ja kun se saa auki, niin Tippa jatkaa ulko-oveen hyppimistä. Naapurit tykkäävät ja morsettavat vastaukseksi. Ovien kolaamista on estetty mm. laittamalla pönkkä kahvaa vasten, niin ettei kahvaan pääse hyppäämään. Huono puoli siinä on, että toinen ei pääse yöllä ovesta sisälle, vaan joutuu puhelinsoitolla pyytämään sisäänpääsyä.Etsijäkoira

Karussa olevaa kissaa on yritetty saada parhaimmillaan kolmella loukulla kiinni, mutta vielä ei ole tärpännyt. Etsijäkoiraa käyttämällä on kuitenkin saatu selville mahdollinen reviiri, mutta yhtään näköhavaintoa ei ole. Etsijäkoira ilmaisee välimatkan päästä alueen, jossa karkulainen on. Se ei siis mene kohteen luokse, vaan ainoastaan näyttää sen olinpaikan, sillä luokse menemällä koira pelottaisi karkulaisen vain tiehensä. Karkulaisen kiinnisaamiseksi käytetään muita keinoja, esim. loukuttamista.

Tässäkin tapauksessa olisi hyvä, jos käytettävä olisi esim. kissan karvatuppo, josta etsijäkoira saisi selvän hajumerkin. Mikäli pelkää kissansa katoamista, voi tilanteen varalta esim. pakastaa karvatupon. Ja mikäli kissa karkaa, kynnys ottaa etsijäkoiraliittoon ( http://www.etsijakoiraliitto.fi/ ) kannattaa pitää matalana. Siellä autetaan ja neuvotaan. Rohkeasti yhteyttä - eivät pure! 

Kissalle on loukkuun laitettu kodista tuttua tuoksua, sekä tuoksuvia herkkuruokia. Nappuloita on alueelle ripoteltu vain sen verran, että näkisimme mahdollisia jälkiä. Kylläinen kissa ei loukkuun mene.


Loukun sisätilat eivät houkuttele - toivottavasti herkut
houkuttavat!
  
Tulevasta yöstä on tulossa kylmä - onneksi etsintäpartiota on saatu hajautettua ja näin loukun tarkistukset voidaan tehdä rytmitettyinä. Viime yönä ilmestyneet jäljet toisen loukun luona lisäävät hieman toiveita, mutta toisaalta alueen lähellä on nähty liikuskelevan toinenkin kissa. On siis mahdollista, että karkulainen on joutunut jättämään jo varatun reviirin rauhaan. Etsijäkoira on kuitenkin alueen merkannut (viimeksi viikko sitten) eli ei ole aihetta meidänkään luovuttaa. 

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tietopostaus, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postausta päivitetään etsinnän edetessä. Nyt etsintä hieman jumissa - etsijäkoiraa odotellaan.

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoista tietoa! Ehkä Tippa haluaisi lähteä mukaan etsijäkissan ominaisuudessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtälailla kissaa voisi käyttää etsinnöissä - Tipasta en tiedä, sen verran viihtyy pehmoisessa ja lämpöisessä pedissä.

   Poista