maanantai 22. toukokuuta 2017

Bongattu; aktiivilelu

Kissablogien yksi parhaimmista ominaisuuksista on erilaisten mielenkiintoisten ja jännittävien ideoiden kertominen. Tämä seuraava aktivointilelu on bongattu Kollinkoukkuja-blogin ( http://kollinkoukkuja.blogspot.fi/2017/04/syksy-tuli-ja-arki-alkoi.html ) sivustolta, joka taasen oli bongannut sen You tubesta Colen ja Marmaladen videoiden puolelta. Kyseessä on tyhjä muovipullo, johon on herkkunappuloille tehty reikiä. Yksinkertaista ja kätevää - halpaa ja hyödyllistä. No, sehän piti testata!

Hannu "aktiivisena"

Hankalin ja eittämättä vaarallisin vaihe on reiällisen pullon tekeminen. Mikäli reikiä tekee veitsen tai puukon kanssa, täytyy olla varovainen. Tottumattoman puukon käyttäjän kannattaa pyytää apua. Toki reikien teko onnistuu myös teräväkärkisillä saksilla. Pullo kuin pullo käy, kunhan se on muovia ja se jonkin verran pyörii.

Aktivointilelun tarkoitus on antaa kissoille tekemistä, niin, että kissat saavat käyttää päätänsä ja tehdä herkkujensa eteen töitä. Lelun toivoo antavan kissalle aktiviteettia, kun esim. henkilökunta on poissa kotoa. 

Liekö kissat sitten perusaktiivisia, mutta todellisuuden nimissä, henkilökunnan poissa ollessa, pulloa on pyöritelty melko vähän. Suurin kiinnostuksen hetki on silloin, kun pullo otetaan ylipäätään esille tai kun sitä täytetään. Kissat kärkkyvät irtokarkkeja, putoilevia nameja. Varsinkin Hannu on hullun kiinnostunut, kun pulloa täytetään, silloin kun se rapisee niin ettei pöksyissä tahdo pysyä. Purr purr.

Hannun kiinnostus lelua kohtaan on periaatteessa kiinnostunein (kunhan ihminen pyörittää sitä ja sormen päällä tökkäsee pudonneen namupalan Hannun nenän alle!). Muuten Hannu ei juurikaan vaivaudu pyörittelemään pulloa. Sofi taasen pyörittää, heittelee, kääntelee ja paiskoo pulloa, mutta ei juurikaan ole kiinnostunut pullon sisällöstä. Laku on aktiivisin; Laku pyörittelee ja nauttii sisällöstä. Riistakameran kertoman mukaan myös Tippa on pullosta kiinnostunut. Tieto oli yllättävä, sillä Tippa ei koskaan ole julkisesti meidän läsnäollessa, käpälälläkään koskenut pulloon! 


Hinta-laatu suhde tällä aktivointilelulla on kuitenkin loistava ja paikkansa se on ottanut! Kannattaa kokeilla. Kissat ovat yksilöllisiä ja kokeilemalla selviää mistä kukin tykkää. Kannattaa myös ottaa yöksi pois, sillä kissan kiinnostuksen mukaan, lelu pitää myös kolinaa.

Tällä lyhyellä videolla näytte hieman 
Sofin pullonkäsittelytaitoa.

10 kommenttia:

 1. Kyllä, uudet ideat ovat kissablogeissa parhaimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä em. aktivointilelu voittaa kaupan vastaavat lelut. Toimii vähintäänkin yhtä hyvin. Tekemisen riemua! Ideat tervetulleita!

   Poista
 2. Yleensä kissojen kohdalla päteekin lause "mitä halvempi, sen parempi", jos menet kaupasta ostamaan jonkun kalliin aktivointihärpäkkeen, saattavat kissat vain tuhahtaa sille, mutta sitten jostain talouspaperirullasta väsätty lelu on parasta ikinä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härpäke on oiva sana. Toinen paras lelu on leivinpaperitollo!

   Poista
  2. Tarviiks mun vielä mainita se punainen villalanka? :-D

   Poista
  3. Klassikkotavaraahan tuokin (kunhan muistaa pitää narunpätkiä silmällä). Väri on makukysymys, mutta kenellepä punainen ei kelpaisi! Aavistinko ilmoituksessa asteen hilpeyttä!?

   Poista
 3. Kiva lelu! Voisi melkein kokeilla, jos tyhjä pullo jostain ilmiintyisi. Äänimaailma vähän hirvittää, meillä suositaan lähinnä niitä pehmeitä kumisia koirien aktivointileluja, kun ne on niin hiljaisia lattioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänet tulevat mukana, eli kannattanee laittaa yöksi jemmaan. Tyhjän pullon saa, kun maistaa esim. jotain erikoista limonaadia. Seikkailut odottavat!

   Poista
 4. Hmmm...tuossa pöydällä tönöttää just pieni kivennäisvesipullo tyhjänä. Tätä pitää kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäämme odottamaan kokopitkää kirjoitusta kivennäispullon uudesta kierrätyksestä! -henkilökunta-

   Poista