sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Vuoden 2017 menot

Loppuvuosi 2017 oli rahallisten menojen suhteen samanlainen kuin alkuvuosi. Siinä missä ruuan, kuivikkeiden ja muiden menojen erä kasvatti summaa, niin eläinlääkärikuluissa säästettiin. Ilman eläinlääkärikulujakin kasvua puolessa vuodessa oli maltillinen 30 euroa.

Menoihin on huomioitu kaikki, aivan kaikki. Niin sentilleen kuin vain pystyy. Lisäksi on listattu vuoden aikana saadut ilmaiset tuotteet. 

Vuoden aikana Pesosen porukka, seitsemän kissan talous on kuluttanut 4462,60 euroa. Kissaa kohden kohden se tekee 637,51 euroa eli kuukaudessa reilu 50 e / kissa. 


Zooplussan muuri ja LakuRuoka 2207,95:- (n. 184 e/kk). Viimeksi totesimme, että Zooplus pelastaa. Sitä se tekee edelleen. Tähän kategoriaan on huomiotu pelkkä ruoka; raksut, märkäruoka, pakasteet, lihat jne... Vaikka taloudessa on seitsemän kissaa, niin hävikkiä syntyy. Aina ei kaikki maistu. Hävikkiä vähentämällä vähensi myös lasku. Nyt lasku oli loppuvuotta hieman kohonnut.


Kuivike 657,55:- (n. 55 e/kk). Useampi vessa nielee kuiviketta. Kuiviketta on hiekan, pelletin ja röpön muodossa. Kuivikkeet hankitaan lähinnä tarjousten perusteella, mutta myös paljousalennuksina.

Herkut 117,55:- (9,80 e/kk). "Tähän summaan vaikuttaa alkuvuodesta hankittu suurempi Dreamies tilaus, joten loppuvuotta kohden herkkujen kk meno tullee pienenemään". Kyllä pieneni, 30 sentillä! Herkuissa on myös mm. kaupasta ostetut heinät ja kuivatut tuotteet (kanakaula yms.)  

Eläinlääkäri 774,95:- (n. 65 e/kk). Eläinlääkärikulut olivat alkuvuotta nähden liki puolta pienemmät. Näihin kuluihin ei vuosihuoltoa lukuunottamatta juurikaan pysty vaikuttamaan, sillä lääkäriin mennään kun on tarvis. Loppuvuosi oli onneksi hiljaisempi.

Tarvikkeet 611,65:- (51 e/kk). Tarvikkeet osio on melko joustava. Siihen kuuluvat mm. vessat, siivousaineet, kakkapussit, feliway yms. sälä. Alkuvuonna näihin meni n. 54 euroa / kk, nyt n. 51 e/kk. 

Muut 92,95:- (n. 8 e/kk). Tähän kuuluu mm. lelut, raapimapuut, teltat, huiskat, peitot, pesät, pallot, pallot, pallot, pallot ja pallot. Tähän kuuluu myös itsekyhättyjen raapimapuiden maton palat. 

Ilmaiset Ilmaisia tuotteita tulee aina välillä ja se on mukavaa. Lähinnä niitä olemme saaneet Zooplussa, Mustin & Mirrin, sekä Tokmannin kautta - unohtamatta lankoa. Ne (hiekat, herkut, ruuat, röpöt, aluset jne..) menevät kaikki aina käyttöön. 


Pesonen rapsuttaa ja miettii minkä menoerän valitsee


Verrattuna menoja alkuvuoden ja loppuvuoden välillä, erot ovat pienet, eli menoerät ovat tasaisia. Jatkamme kirjanpitoa ja jo puolen vuoden päästä näemme, onko suunta saanut jatkumoa. Nyt jo tiedämme, että 2018 alkuvuoteen tulee eläinlääkärikuluja, mutta erittelemällä ne omaksi osioksi, pysymme kärryillä muiden osioiden kanssa. 

Kissaa kohden laskettu summa on siis n. 50 e/kk. se ei vaikuta paljolta, mutta kun miettii, että useimmiten kissa kaipaa kaverin rinnalleen, summat tuplaantuvat. Siihen äkillinen lääkärireissu, mikä ettei molemmille, puhutaan jo satasista yhteen kuukauteen. Mm tämä budjetti, kuin myös muiden blogien (Esim. Kassinen & Seppo: http://karvajakassi.blogspot.fi/2018/01/vuoden-2017-kuluja.html) vuosimenot kertovat osaa totuutta kissan pitämisestä. Kannattaa tutustua.  

4 kommenttia:

 1. Hyvät ja tarkat menoerittelyt! Ei ole kissanpito halpaa, ja odottamattomia eläinlääkäreitä varten saisi säästöjä olla muutaman lomareissun verran.

  Nyt kun tätä katsoo niin tulee mieleen, että me taidettiin unohtaa omastamme joitain herkkuja. :/ Onneksi se ei olisi kovinkaan iso summa, max kympin luokkaa, kun herkkuna on pääasiassa ne raksut. Ihmisten herkkuihin menee paljon enemmän (ainakin meillä...). Ehkä tänä vuonna voisi ostaa enemmän kissoille ja vähemmän ihmisille; kävelisi kissanruokahyllylle aina kun tekee mieli suklaata. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Taisitte unohtaa herkut". Ups. Vai että vaan "kympin luokkaa". Toinen ups!

   Siinä ollaan yhtä mieltä, että täytyy henkilökunnankin herkutella. Suurin viisaus lepää tuossa hersyvässä loppulauseessa! Eli käsi sydämelle loppu vuodeksi! Se taisi olla, ups, lupaus! :D

   Poista
 2. Hyvä esimerkki justiinsa siitä, että kissa ei vaan ole halpa lemmikki. Se on lemmikki, jonka ylläpito vie rahaa siinä missä koirankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja että se ylläpito voi tarkoittaa monen moista asiaa. Hyvää ruokaa pyrimme tarjoamaan ja lääkäriin mennään kun on tarvis. Silloin tällöin jotain tuliaisia tuodaan ja kissojen huonekaluja hankitaan. Pyrimme pitämään kissoja tasavertaisina perheen jäseninä. Reilu meininki.

   Poista