sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Tipallinen viikko

N. kuukausi sitten Tippa röntistyi, turkki takkuuntui ja tyttö kävi vessassa useammin. Turkki taakkuuntui niin, ettei sitä saatu Tipan eikä henkilökunnan avuin kuntoon. Liittyikö takkuuntuminen kilpirauhasiin vai Tipan taipumattomuuteen? Taipumattomuuteen oli vaikea uskoa, sillä Tippa hypelee edelleen sinne tänne - epäillys siirtyi kilpirauhasiin, joka on tuttua jo parin vuoden takaa ja sen varjossa päätimme lähteä kontrolliin.   

Tippa rönttösenä

Tipalle ei yd-ruoka maistu ja tällä kertaa lääkäri päätti kokeilla nestemäistä Apelkaa. Lääkettä on tovin annettu aamuin illoin ja varsinkin turkissa on havaittu pientä parannusta. Jos Tippa ei aiemmin turkkia pessyt, niin nyt pesee edes silloin tällöin. Turkin "kiiltoon" saattaa vaikuttaa myös lääkärin antama "hoitovinkki", jossa hän suositteli käyttämään hajusteetonta kaksijalkaisten hoitoainetta (veteen sekoitettuna suihkepulloon) ja sen jälkeen kampaamaan.

Lisäkiitos kaupunkimme toiselle eläinlääkäriaemalle,
Sanumille, jonka maanläheinen ja asiantunteva tiimi hoiti
potilaan tyylikkäästi. Veret saatiin tarvittavat pari putkiloa,
 mutta "laastariin"siitä tihkui olematon määrä. Lisäksi
"laastaria" pitävä side on aikaa magee!

Tällä hetkellä tilanne on se, että kilpirauhasarvo on liki viitteissä, mutta valkosolut ovat liian alhaiset. Tulevalla viikolla keskustelemme lääkärin kanssa Tipan jatkohoidosta. 

Tippa on ollut helppo potilas! Pari ensimmäistä lääkeannosta olivat tuttua "taistelua", mutta sen jälkeen kun Tippa yhdisti lääkkeen ja siihen saadun namin yhdeksi kokonaisuudeksi, oli lääkkeen saamisella aamuin illoin liki kiire!

"Tipallinen viikko" on venynyt toista kuukautta pitkäksi. Sinä aikana mm. Piri on ollut tehohoidossa ja henkilökunta on saanut perunat maahan. Jälkikäteen murehdittuna Pirin pitkä lääkäreissu saattoi juontua myös Tipasta, jonka kanssa kävimme lääkärissä ennen Pirin lääkäriputkea. Samoihin aikoihin kävimme myös Sofin kanssa lääkärissä, sekä Lakun kanssa mökillä. Se lienee ollut Pirille liikaa? 

Vielä kun saisi oikean koiven kuivaksi...

Miten tästä nyt saa Tipallisen viikon? Tipallisen viikon, jonka sivukaikuun sävyttyy selvästi jotain mukavaa ja suurta! Tippa on ollut ylipäätään tapetilla koko viikon ja vähän sen ylikin ja lisäksi kaikki on huipentunut tuon valloittavan karvaturrin 16-vuotispäiviin! Tippa on kuin pienen pirtin pieni mummo, joka saa jatkopäivien tuomaa elämänkarheutta ja -viisautta päivä päivältä lisää! Lisäksi Tippa olemuksellaan raivaa henkilökunnan sydämeen yhä enemmän lisää tilaa. Tipalla on kyky pakata asioita, tiivistää, tuhoamatta muiden tilaa. 

Ihmisen iässä Tippa olisi 75-vuotias. Jonkin laskurin mukaan jo 80-vuotias. Tippa on Tippa. Kaipaa ehkä hieman juoksutetta, mutta muuten virtaa riittää vielä juoksuksi asti. 


2 kommenttia:

  1. Tippa-mummolle terveyttä ja pitkää ikää! Harmillista, että tuollaisia oireita ilmestyy, mutta toivottavasti ne vielä uuden lääkkeen myötä vähenevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tippa kiittää ja naukaisee ja kertoo että pääosin meillä menee kivasti ja mukavaa on! -Tippa-

      Poista