sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

...radio Suomi soi...

Asunnossa oli hiljaista. Ei ollut radio päällä, ei TV. Kaikki tyyni. 

Pzzzz...zzzz...zzzz.....

Pzzz.... zzzz.. Huojuva torni oli tullut tiensä päähän ja palikat lentelivät sinne tänne! Kärpänen,  kesän äänistä yksi ikonisin oli tullut taloon! Hetkessä asunnossa oli kahdeksan sähikäistä; seitsemän kissaa ja yksi kärpänen. Kaikki etenivät vailla minkäänlaista kuuliaisuutta tai itsesuojeluvaistoa. Kärpänen yritti paniikissa ikkunan läpi, kissa ei. Onneksi. 


Kärpiäinen talossa! Koko porukka, Pesosta myöten on siitä
kiinnostunut!


Pzzzz....zzzz..zzzz...

Kärpiäinen oli suuri. Pullea pöriläinen, jonka siipien isku oli äänekäs! Pienempikin olisi riittänyt. Pesonen tykkäsi ja ihmetteli tykkäämistään. Sinnikkäästi Petski kiipesi pöydälle ja yritti saada kärpästä haaviinsa. Ei onnistunut. Kärpänen ja kaverit olivat nopeampia. Pesonen luovutti.

Pzzz....zzzz....zzzzz...

Jetta aitoi penkkien kautta pöydälle. Pöytä oli se piste, josta parhaiten sai tähystettyä. Ralli jatkui. Olohuoneen kautta makuuhuoneeseen ja kartturin valinnaisten opasteiden kautta joko keittiön kautta olohuoneseen tai sitten suoraa reittiä olohuoneeseen. Sinne missä pörisi! Ralliravia.


Jetta aitoo tuolin kautta pöydälle ja toiselle tuolille


Pzzzz....zzzzz..zzzzz...  ...

Henkilökunta ei oikein mahtanut mitään. Toinen kuvasi, toinen makasi. Yritimme purkittaa kärpäsen turvaan, mutta ei onnistunut. Toinen makasi. Kärpänen laskeutui seinälle, makaavan pään yläpuolelle. Laku näki tietysti vain kärpäsen, joka steppaili karkealla betonilla. "Älä hyppää... Laku, älä hyppää...!". Päätöntä touhua. Laku ja henkilökunta olivat vaakalaudalla. Onneksi etäisyyttä oli juuri Lakun järjen verran liian paljon.

Pzzz...z...zzz.....zzz...

Kärpänen alkoi väsymään. Kissat ei. Tassukontaktia ei vielä ollut. Näkö- ja kuulokontakti on päällä koko ajan. Kissat tiesivät tarkalleen missä kärpiäinen on tai yrittää olla. Luulivat, että tapittaminen riittää. Tapittaminen koitui lopulta kohtaloksi. Kissojen kohtaloksi. Kärpänen löytyi seinältä. Henkilökunta sai  loukutettua rauhoittuneen kärpiäisen ja se pääsi turvaan. 

Kesä ja kärpäset - ja radio Suomi soi!


Tuli hiljaista - menikö kesä? Piri ihmettelee.


6 kommenttia:

 1. Voi harmi, kissat jäi ilman välipalaa 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi kaikille riittänyt. Antaa pörinän jatkua jossain toisaalla:) -henkilökunta-

   Poista
 2. Kärpänen kyl todella saa säpinää aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hihkuliksi menee! Tarttee paikoin jopa katsoa kissojen perään, ettei vaan sattuis mitään. -henkilökunta-

   Poista
 3. Oo! Pesosella on blogikin! Ihanaa! Nyt vasta huomasin!
  Lempeää päivää Pesoselle ja kaikille muille kehrääville. <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi blogi.Tänne kirjoitellaan niin Petskin kuin porukan muidenkin veijareiden ottamuksia ja välillä myös jotain muutakin kissa-aiheista tai sinne päin viittaavaa. Joskus enempi, joskus vähempi. Kissojen kanssa päivät ovat lempeitä:) -henkilökunta-

   Poista