lauantai 28. joulukuuta 2019

Joulun viettoa

Vuoden 2019 joulun vietto on sujunut Pesosen porukoilla vallan rauhaisissa merkeissä. Näillä leveysasteilla kun lunta ei ole kuin muistelemiseen, niin täällä on hämyisissä huoneissa nukuttu paljon. 


Samalla täällä on harmiteltu katoavaa ikkunatonttuperinnettä ja samalla tietysti itse vaalittu sitä. Sisäpihan tonttukoriste on tehty teemanimellä "kuusen varastaminen" ja tietysti siihen osallistuu koko konkkaronkka. Todellisuudessa kuusi haettiin parin sadan metrin päästä ämpärimarketista - kun halavalla sai.  



Täällä on myös siivottu. Syvimmät huokaukset tulivat Tipalta, kun kaikille kissoille vaihdettiin petivaatteet. Ensin Tippa katseli epäluuloisena uusia pehmusteita, mutta kun pääsi tassuttelemaan niihin, niin silloin Tippa vaivasi taikinaa kunnolla! Pienen vaivaamisen jälkeen Tippa kellahti ja huokaisi onnesta soikeana! Välillä on siivottu myös ruoho-oksennuksia (kuva/Jetta).


Lopulta kalenteritkin saatiin liki järjestyksessä auki. Herkut menivät milloin kunkin suuhun. Ketään ei jätetty nuolemaan tyhjää, vaan kaikki saivat vähintään varapatruunoista omia herkkuja. Njam!





Kuusi on saanut muutamaa heiluttelua vaille olla rauhassa. Suuret läpi (lue ali-/ohijuoksut) ovat olleet vähissä. Hannu on hieman syönyt kärkiä ja Laku ja Sofi ovat tapailleet oksia. Summa summarum - kuusi on suorassa ja pystyssä ja voi hyvin.


Vaikka joulu on pääteemoin erittäin rauhallinen, niin hieman yllättäen paini on tämän joulukauden sana. Varsinkin kuusen edessä on painittu ja useimmiten asialla on ollut Pesonen - joko Sofin tai Lakun kanssa. 



Henkilökunnan kolhut ovat saaneet myös jatkoa. Illan pimeässä hetkessä pääsi tonttujoukko juoksemaan varpaan ylitse jättäen pienen naarmun. 




Kuusesta ja sen koristelusta ei tänäkään vuonna tehty ehdotonta "ei kissoille - kuusta", vaan alemmille oksille ripoteltiin muutama täky. Tämä koriste on jäänyt Lakun tassuun kiinni.




Ja kun aikaa on ollut, niin on pidetty toisistamme huolta. Pesonen varsinkin tykkää harjaamisesta ja lipuu hurmoksen porteille. Ja kun Pesosta harjaa tai rapsuttaa tarpeeksi takaa, niin silloin Petski aloittaa nuolemisen. Alemmassa kuvassa henkilökunta harjaa Pesosta ja Pesonen nuolee Lakua. 



Vielä pari päivää; vielä pari päivää jatkuu joulu - ollaan hissukseen ja nautitaan hämystä. Nukutaan ja syödään aikaan sopivia herkkuja. Leikitään uusilla leluilla. Katsellaan tonttuja jotka tekevät kotiinpaluuta. Pidetään mukavaa.





2 kommenttia:

  1. Ihana joulutunnelma niin kissoilla kuin ihmisilläkin. :) Ikkunatonttukuvaelma ompi hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä nautitaan joulusta ja sen "lieveilmiöistä" eli sopivasta hiljaisuudesta, köllöttelystä, ruuasta, hämystä ja siitä että on aikaa olla. Ehkä se tarttuu kaveriinkin? -henkilökunta-

      Poista