torstai 25. kesäkuuta 2020

Nyhjää tyhjästä

Pesosen toimistossa on hellehiljaista. Jutun tynkää ei tule, eikä kamerakaan suostu toimimaan. Muste sulaa. Kukaan ei oikein tahdo innostua mistää, kunnes toimitus saa läheltä juttuvinkin. Robo-fisu esiin! Kuulostaa jutulta.

Parvekkeelle raivataan hupi-tila ja sinne tuodaan vati. Tapahtuman järjestäjä tuskailee ja muistelee robo-fisun patteri tilannetta. Vaikka pinnalla kyljellään kelluva robo-fisu olisi liki sama kuin vedessä pörräävä robo-fisu, niin ei se kaikessa raadollisuudessa nyt oikein toimisi. Kala napsautetaan päälle ja pyrstö alkaa väpäjämään eli kissoille saadaan aitoa tekokalaa!

Jetta, Hannu ja Laku viettämässä "jännittävää" kesäpäivää

Toimittaja ottaa asemansa ja robo-fisu käy töihin. Pesonen menee nukkumaan, joten facebook-kuva Pesosen jännittävästä kesäpäivän vietosta jää ottamatta. Laku tulee paikalle, samoin Sofi ja Hannu

Robo-fisu tekee jo kolmatta kierrosta ja kissat katsovat vatia kuin halpaa makkaraa. Jetta pyörähtää paikalle ja liittyy halvan makkaran seurueeseen. Ketään ei kiinnosta - Pesosta kiinnostaa päiväunet.

Pörisee pörisee. Pörisee kunnolla, mutta nyt katonrajassa. Kärpiäinen on tullut parvekkeen rakosesta sisäpuolelle. Hannu unohtaa kalastuksen välittömästi ja lähtee niska pitkänä kiipeämään tasolta toiselle. Sofi seuraa ja jää alemmaksi. Toimittaja iskee pistettä muistiinpanoihin. Laku sentään on vadin äärellä, mutta tajuaa robo-fisu showssa olevan hetkisen. Laku vain on.

Katon rajassa tapahtuu nyt hei vähän enemmän
mielenkiinoisempaa juttua, tuumaa Hannu


Kärpiäinen livahtaa takaisin sinne mistä tulikin. Hannu kerää pettymystään ja tulee taso tasolta alaspäin ja näkee nyt robo-fisun uudesta kuvakulmasta. Hannu hyppää vadin reunalle ja valpastuu robon kiertoliikkeestä. Nopea sivallus veden pintaan ja tassu kastuu. Vesi on vettä eikä kissa tykkää siitä. Fisu tulee uudelle kierrokselle ja Hannu toimii uudestaan. Robo jatkaa matkaa, mutta valokuvaaja pyyhkii vettä kamerasta ja otsalta. Hannu poistuu. 

Robo-fisu jää yksin, samoin toimittaja. Lakun makaaminen vadin äärellä ei ylitä uutiskynnystä.  

2 kommenttia:

  1. Tiedätkö, täälläkin robottikala on kokenut jonkinsortin inflaation ja se ei kiinnosta enää ketää :/ Pesivatia pidetään isona juomakuppina, se on sentään jotain tässä helteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parvekkeella pienempi vesikippo. Liekö helle vienyt vai janoinen kissa, mutta tehokkaasti vedet häviävät. Parkkipaikalla auton luona on luonnon eläimille oma vesikippo. Tiistaille vasta luvattu vettä - pari päivää vielä. -henkilökunta-

      Poista