torstai 4. helmikuuta 2021

Vastuu on henkilökunnan

Joulupukki toi kissoille lahjaksi muutamia leluja. Pukki tai henkilökunta katsovat yleensä lelujen turvallisuuden, mutta aina saattaa sattua yllätyksiä. Kovan leikin tuoksinnassa lelu kuin lelu ottaa osumaa tai saa pintanaarmua sen verran, että siitä muodostuu hiljallee hieman vaarallinen leikittävä. 

Katsoimme ensin Jetan riehakasta leikkiä, kynän mallisella, n. 10 cm pitkällä joustavalla ontolla putkella, mutta leikkien edetessä huomasimme, että lelu purkautui ja siitä irtosi ohuita lelun mittaisia säikeitä. Juuri sellaisia, joita ei saisi päästää kurkusta alas. Lelupoliisi tuli nopeasti paikalle ja nappasi lelun pois. Turvallisuus edellä. 

Jetan käsittelyä tämä lelu ei kestänyt

Vaikka  kuinka lelu olisi ostettu hyväksi havaitusta eläinkaupasta, ei se kuitenkaan takaa sitä että lelu olisi turvallinen! Vastuu on aina omistajan.  Pitkät narut, irtoilevat osat jne maalaisjärjellä havaitut puutteet kannattaa otta tosissaan. Jos ei tiedä millä kissa haluaisi leikkiä, kannattaa rypistää leivinpaperia ja heittää se. 

Tokmanni löytyy joka niemestä, notkosta ja laiturin alta. Löytyy se myös torin laidalta. Tokmannin hyllyltä löysimme ihan hauskan oloisen kissan aktivointi lelun. Halvalla sai. Lelu on kuin iso reikäjuusto, jonka rei´istä kissa saa käpälöidä lelun mukana tulleita irtoleluja. Yksi leluista oli pieni hiiri, joka on muotin päälle punottu kahdesta narusta. Melko nopeasti hiiren narut alkoivat irtoamaan, muodostaen kaksi pitkää vaarallista narunpätkää. Ei kiva. 

Tässä lelussa narut lähtivät purkautumaan todella nopeasti

Hannu ja Laku kaivavat Tokmannista ostettua lelulaatikkoa


Lelut hajoavat nopeasti, nopemmin kuin osaa kuvitellakaan. Nopeammin kun älylaitteessa roikkuvan autonkuljettajan auto on ojassa. Vastuu on henkilökunnan. 

Lelujen turvallisuutta voi miettiä jo kaupassa, mutta viimeistään kotona ja silloin kun ne ovat käytössä. Vastuu on henkilökunnan.



1 kommentti: