tiistai 31. tammikuuta 2023

Maura

Miniatyyri Maura on lähtöisin hämeenkyröläisten sijaiskotikissojen jengistä ja nyt asettunut taloksi Pesosen porukkaan. Itse asiassa ollut jo muutaman kuukauden porukassa. Maura on ruskea täplikäs, valkoisella lisämausteella. Pieni lyhyt häntä ja ääni pienen pieni piu. Mutta kun laukan hetki koittaa, silloin rynnätään täydessä asepuvussa häntä suuressa puuhkassa! Piu.


2 - 4 vuotias Maura 


Maura on Mauran alkuperäinen nimi ja kaikki opettelee sitä. Maura ei taivu arkikielessä ja sen nopeissa käänteissä, vaan hetken mielijohteesta henkilökunta huudahtelee Pöttistä, Pöttiäistä, Spödeä, Spedeä, Pököä tai lähinnä oikeaan osuvaa Maukkaa. Maura ei "yllätäen" tunne nimeään. Henkilökunta työstää nimen tunnistusta.

Maura oli sijaiskotikissa, mutta meille jäi. Alkuun Maura oli porukan ujoin ja piti etäisyyttä ja arkaili - tai näin ihminen äkkiseltään tulkitsee. Vaan toisin taisi olla. Tosiasiassa Maura opiskeli elämää alusta asti. Se katseli ja tiiraili kuinka kahdella jalalla kulkevat käyttäytyvät ja samalla se katseli Pesosen porukan muita kissoja ja imi oppeja. Ja kun jää murtui, murtui se ryskyen! Yhtä´äkkiä Mauraa oli joka puolella. Se valtasi sohvan, se kipitti eteisessä vastaan, oli oven kuin oven takana, ryömi ruokakaapin oven alta, kiipesi kokin syliin, kiehnäsi, kurisi ja puski. Puski niin, että henkilökunnan naama meni lommolle.


Maura on bongannut takapihan punatulkku paistin


Maura on ollut kuin mökkitikan napakymppi energioiden takia hieman yksin jääneelle Lakulle. Lakulle on ollut ollut hiljainen etsintä käynnissä ja Maurasta saatiin siihen vastaus. Samalla Mauran omalla energialla latautuvat talon muut kissat. Maura antaa kyytiä lempeällä tassulla. Kaiken tohinan keskellä Maura osaa käyttäytyä ja on kaikien kanssa bestis, hyvää pataa. Se tulee luonnostaan, häntä pystyssä. 

Maura tykkää silittelystä ja se tykkää rapsuttelusta. Ei ole toista kissaa näkynyt, joka viihtyy sylissä niin pitkään. Se sukeltaa rapsutuksiin, pyörii kyykyssä olevan jalkojen päällä. 

Maura on utelias, huumorintajuinen, leikkisä ja ronkeli ruuan suhteen. Maura on maailman paras naaman hieroja! Tervetuloa porukkaan Maura!


Maura, Spöde, Pöttis....




8 kommenttia:

  1. Hei Maura! Tervetuloa blogikissaksi! Olet tosi kaunis ja kuulostat todella sopivalta Pesosen porukkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En osaa vielä kirjoittaa, mutta tassulla osaan jotain puuhailla:) -Maura-

      Poista
  2. Aivan vastustamattoman ihana Maura! ❤️ Tervetuloa blogistaniaan 😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis! Eiköhän täältä jotain jännää ja hauskaa tarinaa löydy:) - Maura-

      Poista
  3. Onpa suloinen kissatyttö, ja mitkä silmät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä se pelkkiin silmiin jää:) -henkilökunta-

      Poista
  4. Ihana Maura! Miten mukavaa, että olet päässyt Pesosen luo loppuelämän kotiin ja että olet saanut Lakusta erityisen villittely-ystävän. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis! Olen jo kaikki paikat läpikolunnut, mutta musta tuntuu, että täällä on vielä paljon sellaista hauskaa mitä en ole vielä nähnyt! Pitää mennä... -Maura-

      Poista