sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Sunnuntai-siesta omalla sohvalla

 Pesonen huitaisi aamulla kaksi lihapullaa ja siinä sivussa muillakin oli kurniva nälkä. Lautanen toinen perään oli tyhjennetty. Jokainen meistä kaksikinttuisestakin tietää, mitä kunnon aterian jälkeen tekee mieli tehdä, vaikka järkevää se ei ole. Onks tyyny hyvin ja onks kello hiljaa? Kunnon siesta muhkeassa pedissä. 

Henkilökunnan toinen edustaja hankki jo tovi sitten Vihreään huoneeseen sohvan, jossa pääsisi oikomaan ja raukeamaan silloin kun siltä tuntuu. "Pakkohankinta", sillä asunnon pötköllään olevat paikat tuntuivat loppuvan kesken. Mihinkään ei mahtunut oikaisemaan, silloin kun halusi. Aina oli neljä koipea ja häntä varannut sängyn tai olohuoneen sohvan. Nyt oli missä makoilla. Mukovoo.

Vaan kissatkin tuntuvat tietävän makoilun päälle. Tällä hetkellä Jetta on parvekkeen tasolla, mutta muuten kissoille erikseen osoitetussa paikoissa ei ole yhtään kattimakkaraa, vaan esim. henkilökunnan sängyssä loikoilee yksi ja Vihreän sohvalla kolme kissaa, Sofi, Miina ja Pesonen. Pökö on ottanut tontin henkilökunnan kokin sylistä. Vaan lupahan noilla nakeilla on. Ja nauttimista vartenhan sohva on huoneeseen raahattu. Eikä tässä pötköttely olisi maistunutkaan ja tekemättömiä hommiakin on kasautunut... aroniaa, sieniä, omenoita. Hilloaminen on hienoa.


Sofi, Miina ja Pesonen Vihreän huoneen sohvalla

 

keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Graap graap


Eteisen ovet alkoivat kiusaamaan Pesosta ja Pesosen piti kurittaa niitä. Graap graap. Ensin sai kyytiä vaatehuoneen ovi. Pesonen raapi sitä kuin äidinkielenopettajan liitu liitutaulua. Ehkä molemmilla oli oma hurmoksellinen tavoite. Ei ovi auennut ei. 


Vaatehuoneen oven jälkeen Pesonen siirtyi pääruuan äärelle eli ulko-ovelle. Ensin noustiin oven vasemmassa reunassa takajaloille ja graap graap ja sitten siirryttiin oven oikeaan reunaan graap graap. Se oli kuin radion stereofoninen testaus. 

Tovin Petski siinä ovia rapsutteli ja kyllästyi. Jotain piti saada auki ja johonkin piti päästä. Vaatehuoneessa on käyty, mutta käytävään ei lasketa.    


Pesonen ovijumppaili


sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Lonkan vedosta köllöttelyksi

 Me on vedetty lonkkaa ja tietysti juhlittu! No, se lonkan veto loppuu loman loppumiseen, mutta juhlittavaahan voi keksiä vaikka joka päiväksi. Hannu täytti 16-vuotta. Se 16-vuotta ei Hannussa näy hetkeäkään ja eilen illallakin täällä vedettiin sellaista Matti ja Teppo-ravia ja encoret päälle. Mä juoksen hullun lailla - la la lal lal lal lal laa! Paljon onnea Hannu! Se on jo kova ikä!

Hannu, 16 vee


Jos nyt ei ihan hullun lailla, niin vähintäänkin pienen kylähullun lailla henkilökuntakin kirmaili kesälaitumella. Ja aina kun on reissun päällä, kissaihmisellä on kissa-anturit päällä. Kaikki mikä viittaa kissoihin kiinnostaa ja saa mielenkiinnon heräämään - jopa eläinlääkärit eri paikkakunnilla huomataan. Tällä lomalla ei kuitenkaan mitään kummoista tullut vastaan, mutta muutaman voi kategorioida.


Paras lemmikkitarvikeliike löytyi Salosta


Paras tuliainen kissoille: pehmeä pallo, Tampereen Tokmanni. Kyllä. Hieman helpomman kautta, mutta kun mitään muuta ei löytynyt. Perinteiset kivijalkakaupat ovat kadonneet. Oli pari tuntia aikaa ja tyhjin käsin kotiin ei ollut menemistä. Ja tottahan se on, että pehmeät pallot ovat klassikoita!

Paras tuliaiskauppa kissavahdille: Kehräsaaren kauppa, Tampere (käsityökortteli) ja siellä eritoten Tuuni Turulan kortit ja tekstiilit! Varmasti ihastut!

Paras lemmikkitarvikeliike: Voimaeläin, Salo. Mene ajan kanssa ja maltilla. Mikäli kissanruokakaappi on tyhjä, tämän käynnin jälkeen se ei ole. 

Paras kahvila henkilökunnan rentoutumiseen: Kahvila Siiri, Lempäälä. Sekä sisällä, että ulkona mukavia istumapaikkoja. Järven rannalla. Pyydettäessä löytyy myös vegaanisia herkkuja.

 

Henkilökunta pörräsi ja kissat olivat kotona. Yön yli olimme vain kaksi yötä, jona aikana Kissatäti oli kokkaamassa ja leikittämässä kissoja. Perinteikästä? Kyllä, jopa niin perinteikästä, että kun viime kerralla oli naapurissa pärähtänyt palovaroitin, sama toistu tälläkin kertaa! Onneksi hälytys oli aiheeton. 

Vuosi taittunut syyskuun puolelle ja pimenevät illat tekevät tuloaan. Väsyttää eri tavalla. Köllöttelyksihän tämä menee. Täytyy toipua lomasta. Purr purr.  


Köllöttelyksi meni, sanoi Pesonen