torstai 3. syyskuuta 2015

Monipuolista ajanvietettä - Cat Dancer & Edupet Cat Center

Vaikka kissoilla on korissa ja pitkin asuntoa kaikenlaisia ajanvietteitä ja hiluvitkuttimia jos mihinkin lähtöön, tulee ajoittain tarve päivittää tai paremminkin lisätä arsenaalia uusilla tuotteilla. Sopivaan rakoon tuli verkkokaupan ruokatilauksen vuoro, johon otettiin muutama lelu mukaan; Cat Dancer ja Edupet Cat Center.

Erityisesti Cat Dancer valittiin sen hurjien arvostelujen vuoksi - viittä eli täysiä tähtiä oli sadellut lukuisilta arvostelijoilta. 


Lelun saapuessa en voinut kuin ihmetellä, miten yksinkertaiset asiat ovat kissojen suosikkeja - rautalangassa pari palikkaa ja kissat ovat aivan villeinä! Hittilelu ehdottomasti, ei voi muuta kuin suositella, toimii tässä kolmen kissan taloudessa kaikille. -evelynie-

Uskomattoman yksinkertainen mutta toimiva leikittäjä. Etenkin 5 kk:n ikäinen pentu on ihan villinä tämän perässä ja vanhempikin kissa innostuu välillä leikkimään tällä - jos saa vuoron.


Lelun saaminen ei ollut selviö, sillä suuren kysynnän vuoksi se on ollut loppuunmyytynä, mutta nyt kun Cat Dancer vihdoin löytyi varastosta, otimme sen välittömästi ostoskoriin. Odotukset olivat siis korkealla! Ihan varmasti! Kyllä! Sekään ei ostopäätöstä haitannut, vaikka lelu mennee nopeasti rikki, sillä tuote on kohtuullisen edullinen; kolmen lelun säästöpakkaus 7,79 e. Yksittäinen kappale 2,79 e. 

Arvosteluissa mainittiin, että vanhakin kissa innostuisi Cat Dancerista, mutta tähän pesueeseen sopisi mainiosti, mikäli porukan nuorimmat väsyttäisivät itsensä leikkiessään. Pieni sekopäisyyskin sallittaisiin. 
Cat Dancer
Cat Dancer 

Cat Dancer on yksinkertaisuudessa kiehtova lelu. Se koostuu n. 90 cm:stä teräsvaijerista, jonka päässä on pieniä kartonkirullia. Kartonkirullat kuvastavat esim. perhosia tai lintuja. Lelun tarkoitus on stimuloida kissan luonnollisia vaistoja eli jahtaamista ja väijymistä. 

Ongelmaksi muodostui lelun "asentaminen", sillä sopivaa koloa ei tahtonut löytyä, johon sen saisi kiinni niin, että se pääsisi vapaasti heilumaan tarpeeksi suurella alalla. Lelussa ei erikseen kiinnitysmekanismeja ole. Cat Dancer toimii mainiosti, mikäli se pääsee koko pituuttaan heilumaan, jolloin kartonkirullat liikkuvat ilmassa sopivan ärsyttävästi ja kiinnostavasti. Kartonkirullien liikerata muistuttaa lähinnä benji-hypyn levottomia nykäisyjä hidastettuna. Perässä vedettävänä se ei ole oikeassa ympäristössä.


Piri tähyilee kartonkirullia
Lelu on toistaiseksi kestänyt hyvin - toisaalta lelun kanssa on leikitty vielä melko maltillisesti. Suurempaa "sekoamista" ei ole vielä havaittu. Cat Dancer on kaikin puolin mainio lisä pallojen ja pehmojen kyllästämässä leikkikorissa ja näin piristää kissan päivää.


Toistaiseksi
Asteikko 1-5 tassua


Villin hyppylelun kylkeen hankimme haastavamman ja erilaisen tuotteen. Hieman työtä aivoillekin. Edupet Cat Center on aivan uusi tuote, eikä siitä ole verkkokaupan sivuilla vielä arvosteluja laisinkaan.


Edupet Cat Center
Edupet Cat Center


Edupet Cat Center (28 e) koostuu seitsemästä eri moduulista, jonne voi piilottaa niin kuivanappuloita, herkkupaloja kuin myös tuoreruokaa tai jopa vettä! Cat Centeristä löytyy mm. tunnelia, hiirenkoloa, ruokakuoppaa, putkia jne.. Kaikkea tätä kiertää pallorata, jossa pieni pallo pitää mielenkiintoa yllä. Eri osiot on näppärästi sijoitettu 40 cm:ä halkaisijaltaan olevaan keskukseen niin, että tuotteella voi leikkiä samaan aikaan useampikin kissa. Omistajan vastuulle jää lähinnä Cat Centerin kolojen täyttäminen ja sen puhdistaminen.

Tuotteen suurena etuna voi pitää sen helppoa puhdistamista, sillä se kestää pesun esim. astianpesukoneessa. Sielä pinta helpottaa pyyhkimistä.

Piri pyydystää herkkua Pet Centeristä
Näistä kahdesta tuotteesta Edupet Cat Center vei kaiken huomion. Useampi kissa kävi tai yritti tyhjentää illan aikana herkkupaloja Cat Centerin ovelista koloista. Yön pikkutunneilla unen lävitse kuului, kuinka Cat Centerin pallorata sai kyytiä. Tuote saikin nopeasti lisänimen Las Vegas.

Cat Centerille mahtuu useampikin kissa, mutta voisi kuvitella sen olevan parhaimmillaan yhden/kahden kissataloudessa, jossa se aktivoisi kissaa päivän hiljaisemmilla hetkillä. Asteikko 1-5 tassua

Lähteet:
www.zooplus.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti