torstai 24. syyskuuta 2015

Sofin synttärit

Synttärisankari Sofi
Noin. Saatiin likka, Sofi kaksivuotiaaksi oikein juhlien kera! Suurin ongelma taisi olla vieraiden kakun kanssa kun ensin unohtui rasva ja sitten oli väärät jauhot pussissa. Mummopyörällä lähikaupasta rasvarasia ja kuivasta kaapista lähimmäksi tarkoitusta olevia jauhoja suht sopiva mitta. Hyvää tuli! Ripaus sokeria ja tuli parempaa! Eikä niitä vesisademustikoitakaan tullut turhaa poimittua. Nam. Kaksi kynttilää pisteeksi kakun nokkaan.


Laku löytänyt serpentiinin

Ja kun juhlat pidettiin, koristeltiin taloa sen verran että tarkkasilmäisin erotti juhlan tunnun. Ilmapalloja ei ollut, mutta pienet peilipallot ajoivat asian. Ja tietysti serpentiiniä sen verran kun kehtasi. 

Aina kun tekee arkiaskareista jotain poikkeavaa, nousee pieniä päitä sinne tänne. Kissat kurkkivat turvallisen välimatkan päästä mitä touhutaan ja heti kun esim. serpentiiniä vähänkin valahtaa alemmaksi, on paikalla joukko nykijöitä. Pesonen tulee yleensä keskilattialle ja kuuntelee korvat höröllä kaikkia hassuja ääniä ja sössötyksiä. Välillä rapsutetaan ohimennen.

Herkkulautanen

Ja jotta juhlia vietettäisiin tasapuolisesti, tarjoiltiin kissoillekin jotain herkkua. Lautanen katettiin jauhetulla siansydämellä. Kuulostaa brutaalilta, mutta kissat tykkäsivät. Hetki oli melko lyhyt, kun ruoka tarjoiltiin.

Vieraita oli, yksi kappale. Suurempi lauma olisi vain aiheuttanut liikaa hämmennystä ja paniikkia. Tämäkin vieras piti sisäänajaa hissunkissun, ettei valtaosa karvaväestöstä olisi painunut heti sängyn alle. Onneksi vieras oli kissoille tuttu ja näin kehtasivat niin juhlakalu, kuin juhlakalun äiti, Pesonenkin jäädä pitämään seuraa. Samoin tekivät muutkin - toisin sanoen eivät menneet sängyn alle. Piri toki otti perinteisen tuijotustarkkailun, ettei vaan vieras katso takaisin ja Pesonenkin hieman hämillään istui tupakantuoksuisen vieraan vieressä. Kaino silitysyritys katkesi Pesosen ilmahaukkuun. Kyllä Pesonen silittää antaa, kun silityksen suuntaa lähemmäksi niskaa ja yläselkää.
 

Sofi tarjoilemassa kahvia
Ensin kahviteltiin hyvin uunissa pidettyä kakkua ja katseltiin kissamaisia valokuvia kuluneen vuoden varrelta, samalla kun kissat pitivät omaa kivaa taustalla. Sofin reippaudesta kertoo se, että synttärisankari piipahti kahvipöydässä sanomassa tädille häntäpäivää ja ihmettelemässä ihmisten höpinöitä ja puuhia. Maukkaan kahvittelun jälkeen siirryimme keskilattialle ja saimme seurata vallan riehakasta leikkituokiota, johon valtaosa porukasta osallistui. Tosin lahjaksi annettu Birdy-lelukeppi oli mennyt rikki jo hyvissä ajoin, sillä välin, kun painoimme vielä puuta kahvipöydässä.  

Pesonen odottamassa leikkivuoroa

Kissat tekivät leikkiessä "työtä" vuorossa - kun toinen väsyi, siirtyi toinen jahtaamaan mitä jahdattavissa oli. Välillä vuorossa oli Pesonen, välillä Laku tai Hannu. Se oli kissojen järjestämä ilotulitus! Ilonkiljahduksia, nopeita laukkoja ja rullatavara mattoa.

Hyvät synttärit! Mukavat synttärit. Kaikilla tuntui olevan hauskaa. Illan edetessä monet tähtisilmät loistivat, itse asiassa kaikki talouden tähdet tuikkivat ja taisi tuikkia yksi pari pihassa kun vieras poistui. Liekö ollut tähdenlento! 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti