perjantai 16. lokakuuta 2015

Näin "rähinäminttujuurekset" otettiin vastaan

Mysteerilaatikon tuoksu lumoaa
 Verkkokauppa Zooplussan tilaus saapui seilattuaan viikon verran maalla ja ilmassa. Viikon verran ehtivät olla myös "rähinämintut" ; juurekset Punajuuri ja Palsternakka laatikossa pötköttelemässä ja painamassa tuoksuja tavaroihin. "Rähinäminttu" nimi tulee ystävämme kokemuksesta omien kissojen kanssa, jolloin kissat sekoavat täysin tuoreista kissanminttuleluista. Laku ja Sofi olivat valmiiksi paikalla ihmettelemässä mysteerilaatikkoa ja hetken päästä myös Pesonen hiipi takavasemmalta paikalle. Heti laatikon avattua, poimittiin juurekset Punajuuri ja Palsternakka laatikosta, mutta tuoksuhan sinne tottakai oli jäänyt. Ja vahva tuoksu olikin. Pesonen kapusi välittömästi laatikkoon, niin kovalla tohinalla, että Sofin jalka jäi hetkellisesti kaatuneen pahviläpän alle.  


Pesonen noussut laatikkoon


Sen että juurekset Punajuuri ja Palsternakka saatiin hät´hätää pelastettua ylös pöydälle, oli Pesonen jo uimassa ja kierimässä laatikon sisällä kaiken muun tavaran päällä. Pesonen omi täysin laatikon itselleen useammaksi minuutiksi.


Pesonen omii laatikon


Kaikessa oli kyse siis juureksista Punajuuri ja Palsternakka, jotka olivat 10 kg:n raksusäkin kylkiäisiä. Lopulta olimme väistämättömän edessä ja laskimme juurekset Punajuuren ja Palsternakan lattialle kissojen kouriin. Koska leluja oli vain kaksi kappaletta, syntyi rähinä. Kissat innostuivat juureksista Punajuuri ja Palsternakka ja niin paljon, etteivät antaneet muiden koskea siihen juurekseen, joka oli jäänyt omaan käsittelyyn. Juureksia nuoltiin, kiehnättiin , hangattiin, puskettiin, paijattiin, suojeltiin ja rakastettiin. Minun aarteeni - hengessä sitä suojeltiin - tai yritettiin omia toiselta.Rähinät päällä

Juurekset Punajuuri ja PalsternakkaMeno oli niin hurjaa, että juureksille Punajuuri ja Palsternakka täytyi katsoa yöksi oma pieni yksiö jostain kaapin kolosta, jossa ne saivat nukkua ilman pelkoa kuolaavista pedoista. 


Eikä nukuttu yö muuttanut asetelmaa - aamulla sama meno jatkui. Samat rähinät. Juurekset Punajuuri ja Palsternakka täytyi laittaa päiväksi uudelleen turvakotiin, jossa saivat olla rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti