perjantai 30. lokakuuta 2015

Hammaslääkärin aika

Pesosen legot kuntoon

Itse kunkin olisi aika käydä hammaslääkärissä, mutta nyt on kissojen vuoro. Pesoselle aika varattiin parin viikon päähän. Edellisestä kerrasta on kulunut reilu puoli vuotta ja silloin todettiin, että olisi hyvä käydä kuluvan vuoden aikana poistattamassa ylimääräiset hammaskivet. Näin tehdään.

 Pesosen hammaslääkäriretkellä tullee selviämään myös viime vapun hammaskeijun arvoitus, sillä silloin löytyi kissan yksi kuudesta etuhampaasta pienen tuolin huovan alta, kun suojana ollutta pyyhettä ravisteltiin. Hammas saattaa olla Lakun tai Sofin, mutta todennäköisemmin se kuuluu Niilolle tai Pesoselle. Jetan se ei ole, koska hampaat tarkastettiin em. lääkärireissulla pintapuolisesti. Hammas on pudonnut ihan puhtaasti huonouttaan, sillä siinä oli hammaskivi edennyt sisäpuolelle ja sen vuoksi se oli irronnut. Aiemmin hammaskeiju on jättänyt Niilon ja Sofin pentuhampaat esille - nyt ne ovat pienessä rasiassa tallessa.


Onko tämä Pesosen hammas?
Hammaslääkärillä käyntiä "harjoittelimme" Hannun ja Jetan kanssa. Hannulla todettiin runsaasti hammaskiveä, sekä ientulehdusta jonka ennustettiin paranevan hyvin hammaskiven poiston jälkeen. Vanhat hampaiden poistokohdat (poistettu 2014) ovat parantuneet hyvin. Eli suht normaali hammaslääkärikäynti. Seuraavaa kertaa suositellaan n. vuoden päähän. Jetta ihmettelee lääkärireissua

Jetan hammaslääkärireissu ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Esitarkastuksessa havaittiin vaihtelua sydänrytmissä, jonka vuoksi Jettaa ei nukutusturvallisuuden nimissä uskallettu nukuttaa hammaslääkärin toimenpiteitä varten. Jetan sydänrytmiä on kuunneltu ja ihmetelty aiemminkin (10/2012) ja nyt tultiin siihen tulokseen, että sydämen uä-tutkimus, sekä mahdollisesti EKG olisi suositeltavaa käydä ottamassa. 

Kissojen aisteista ja muista "yliluonnollisista" tuntemuksista puhutaan paljon, mutta olisiko tässä syy minkä vuoksi Jettaa ajoittain ajetaan takaa? Aistivatko esim. Laku ja Pesonen Jetan piilevän sairauden ja heikkouden? Tunsiko Jetta mahdollisen vaivan takia Niilon kanssa hengenheimolaisuutta ja vietti sen vuoksi niin paljon yhdessäolo aikaa? Oli miten oli, Jetta tullaan tutkimaan ja asia selvitetään. Sydämen uä-tutkimuksia tehdään mm. Univet Tammistolla ja Lahdessa, sekä Animagi Malmilla ja Sovet Espoossa. Asialla ei ole kiire, mutta toki se vaivaa. 

Itse emme ole Jetassa huomanneet mitään erikoista. Leikkiessä pulssi nousee hieman, mutta nouseeko se huolestuttavan paljon ja juuri sydänvaivojen takia? Jetta leikkii maltillisesti, pienillä pyrähdyksillä jonka jälkeen rauhoittaa tilanteen, mutta ei hengästymisen vuoksi. 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti