keskiviikko 10. elokuuta 2016

Pesosella jälleen yksi vuosipäivä.

Kolme vuotta sitten Pesonen porukoineen loukutettiin pois 25-tien viereisessä olevalta tontilta. Pesonen saatiin talteen viimeisenä - siihen asti Petski oli yksin harhaillut yön yli, ties missä metsän ja tontin rajamailla. Muut oli viety jo siinä vaiheessa turvaan eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin. 

Monien vaiheiden jälkeen Pesonen tuli lopulta meille ja on meillä silmin nähden viihtynyt. Pesonen on kesyyntynyt siinä määrin, että tuntee nimensä ja on oppinut erottamaan tutut äänen perusteella. Pesonen on ottanut asunnon haltuun, niin vain kuin sokea kissa voi vieraan paikan ottaa. Pesosella on oma nukkuma-alue, jonne se joka ilta kömpii ja käärii itsensä uneen. Aamulla Pesonen notkistaa jäykistyneet koivet aurinko-matolla vihreässä huoneessa.


Pesonen tietää missä on lelukori, ruokakippo ja juomapiste. Kaikki raapimapaikat löytyvät, pömpelit ja vessat. Petski osaa väistellä ovenkulmat ja nostaa koipeansa kynnysten kohdalla. Jos mieli tekee hieman kiipeillä, Pesonen tietää mitä kautta on "turvallista" mennä. Pesonen on oppinut, ettei imuria tarvitse pelätä - se tulee joka perjantai ja joka toinen perjantai Pesonen antaa sille tilaa, että saa petipaikan imuroitua.


Talossa on n. kaksi paikkaa joita Pesonen karttaa. Sänky on selvästi Tipan valtakuntaa tai sitten muuten vain niin vieras ja pelottava, ettei sinne arvaa hypätä suin päin. Toinen paikka on kylpyhuone, jossa Pesonen ei oikeastaan ole edes käynyt. Mahtaako johtua akustiikasta?

Pesonen nostaa häntää kun sille lirkuttaa ja Pesosta saa silittää ja kupsuttaa mielin määrin. Jos "mielin määrin"-kupsutus ei miellytä, Petski kyllä kertoo. Petski on säyseä, mutta osaa pitää puolensa. Pesonen pitää myös muiden puolta.


Välillä Petski pitää matalaa profiilia ja välillä kirmaa niin, että maton kulmat taittuvat! Välillä Petskille pitää heittää palloa, kun se sitä kuola-suulla kantaa ja välillä pitää persukset pystyssä palloa kaivaa kanin kolosta, kun Petski on sen sinne vierittänyt.

Ruoka maistuu monipuolisesti. Pesonen tietää mitä tarkoittaa, kun kipon reunaan kilkautellaan sormen päällä. Pesonen tietää mitä tarkoittaa seiti-päivä. Pesonen tietää että keittiöön pääsee kahta kautta ja että ruokakippo menee useimmiten olohuoneeseen.  

Pesonen tietää ja tekee paljon. Pesonen saa ja antaa paljon. Pesonen antaa paljon enemmän kuin me tiedämmekään. Toivottavasti Pesonen myös saa kaiken ja vielä enemmän, mitä haluaa.  

8 kommenttia:

 1. Meillä on samana päivänä vuosipäivä Pesonen! Minä tosin täytän tänään 6v; olen niinkuin puolet vanhempi. Kivaa päivää Pesonen! Ps toivottavasti sulla on tänään seiti-päivä :) - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Max! Hammaslääkäri-täti-ihminen kyllä totesi aiemmin, että saatan olla jo seiska! Seiti-päivä on sunnuntaina - tänään oli poroa ja tonnikalaa! Huomenna syräntä. Hymiö!

   Poista
 2. Pesonen on ihana kissa ja varmasti onnellinen hyvässä kodissaan ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveiset meni tuoreena olan taakse perille!

   Poista
 3. Pesoselle halit ja rapsut merkkipäivän kunniaksi! Pesosen elämä kuullostaa mukavalta ja tasapainoiselta kissanelämältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haleja ja rapsuja on jaettu pitkin päivää. Mukavuutta ja tasapainoa ei pääse kysymään, kun rouva on jo painunut pehkuihin!

   Poista