sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Sofi karistaa pentupartaansa

Mitä enemmän kissojen kanssa on aikaa, sitä enemmän se palkitsee. Ajan kanssa kissoista ehtii huomaamaan niiden hienoja yksityiskohtia! Pesosella on hienot tummat kinnertäplät, Tipalla sitävastoin leuan alla maitotäplä - täplä, joka ei niinkään erotu nopealla vilkaisulla, Hannulla erikoinen tapa morjestaa, Pirin venyttelyt jne... 

Sofin katse puree... (elokuun alussa)


Sofi on oikeastaan viimeisen puolen vuoden aikana yhä enemmän alkanut seuraamaan henkilökunnan tekemisiä, ihan lähietäisyydeltä. Toisin sanoen tuonut naamaansa tykö ja sitä kautta kasvot ovat tulleet entistä tutummaksi.  Sofin katseessa on vielä pysynyt pennun uteliaisuutta, sitä viatonta lempeyttä joka sulattaa sydämen, mutta samalla määrätietoisuuden kautta leviävää aikuisuutta. Kasvot ovat pehmeät ja usein toistuva kysyvä ilme pehmentää niitä entisestään (- onko kaikki kissat kysyväilmeisiä?). 


...ja mitä sitä hyvää katsetta vaihtamaan (syyskuun lopussa)


Esillemarssin ansiosta Sofin koko olemus on muuttunut aikuisempaan suuntaan. Sofi on eittämättä määrätietoisuuden kasvaessa myös rohkeampi. Onko reippaampi leikkiminen aikuisuutta vai karisevia kiloja? Nykyään Sofi tulee herkemmin viereen nukkumaan, sitä saa rapsutella enemmän eli siitä on tullut paljon seurallisempi.

Seuraavassa videossa Sofi on tullut seuraamaan Lakun tyttöystävän asunnon siivoamista. Siinä näkyy, ehkä myös hieman humoristisesti, mutta samalla konkreettisesti Sofin nykyään upottava ja syväluotaava katse ja seurallisempi olemus. Katseessa pilkahtaa em. aikuisuuden tuoma asioiden pohtiminen ja niiden kyseenalaistaminen, mutta vielä pehmeään ja vielä kovin pentumaiseen tyyliin.


Sofi ja akvaario; kesto 2;35


  

2 kommenttia:

  1. Tykkään kovasti tediän päivityksistä. Mukavaa, että tää blogi löytyi kissablogitapaamisen myötä!

    VastaaPoista