perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukuun 1.

Lumi laskostaa maata vaipallaan ja illalla sini himmentää iltaa. On joulukuun 1. Tuhansien joulukalentereiden luukut narahtavat auki ensimmäistä kertaa. On loogista... olisi loogista aloittaa numerosta 1, mutta näin ei tapahdu joka paikassa. Ensin aukesi luukku nro 15, sitten 20 jne...


Sofi kärppänä paikalla - Hannu hieman torkkuu

Deja vu. Pesosen porukoilla on viime vuoden tapaan Zooplussan kautta tilattu cosman herkkukalenteri. Kissoista en tiedä, mutta henkilökunta on aivan täpinöissään, kun kissat heristävät korviaan rapisevalle kalenterille. Tietysti jännittää kiinnostaako kalenteri kissoja laisinkaan vai käykö peräti niin, että muistavat mistä on kyse! Henkilökunnan jännitystä ja sähläämistä ainankin ihmettelevät.


Laku (vas) myös kiinnostunut kalenterista

Deja vu. Sofi ja Laku ovat heti paikalla, samoin askeleen sivummalla oleva Hannu. Jos viime vuonna Lakulla oli vuoronumero 1, niin tänä vuonna sen numeron saanut kalenterin päälle parkkeeraava Sofi. Sofi makaa ja seisoo. Vatkaa itseään. Samalla poljennolla lävähtävät luukut 15 ja 20 auki - tai siis kiinni, kun tassu painaa ne sisäänpäin. 

Henkilökunta tulee hätiin - nyt Hannukin (vas) on
hereillä

Levottomuus lisääntyy nopeasti ja henkilökunnan täytyy puuttua peliin. Maltillisesti etsitään luukku nro 1 ja avataan se. Nopeasti häviää sen sisältämä herkku. Taisi mennä Sofille. Samalla henkilökunta hamuaa varapatruunoille eli cosman putkiloista lisää herkkuja, jotta kaikki pääsevät osingoille. Nameja sinkoilee; Sofille lisää, Lakulle, Hannulle siinä sivussa ja Tipalle, joka ruohon takana istuu. Petskille, joka juuri tulee parvekkeelta Jepua jahtaamasta, pari namia. Yksi luukku ja seitsemän napsuvaa suuta. Näin on joulukuu korkattu! 


Sofi kaivaa vielä pohjia myöten
10 kommenttia:

 1. Varapatruunat taitaa teillä tulla tarpeeseen. Niitä olisi kaivattu täälläkin, kun Alfred kahden ruttuisen cosmanamin jälkeen hölmistyneenä katsoi tyhjää luukkua ja ihmetteli, että siinäkö se oli. Huomenna taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Alfred ei laittanut "tuomion" jälkeen ranttaliksi, vaan ihmettelyllä selvisitte. Kuten totesit, huomenna taas. Täälläkin jaellaan jatkossa noita irtonameja hieman maltillisemmin.

   Poista
 2. Heti kun emäntä otti kalenterin tänään esiin lattialle, muistin että hei tää on se namijuttu!! Vähän cosmat on hyvii! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, eli cosmista puhutaan monikossa. Teidän(kin) kalenterissa taisi olla useampi nami! -Pesonen porukoineen-

   Poista
 3. Hyvä että löytyy varanamit putkilosta. Ei semmoista kalenteri taida ollakaan, joka riittäisi teidän porukalle 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatusleikkimatkan tästäkin voi tehdä - ainankin valtavan kokoiset luukut pitäisi olla.

   Poista
 4. Hirmu söpöä <3 multa jäi kalenterikin ostamatta kun on ollu niin paljon muuta. Siis itselleni... Tosin meen kyllä kattoo yhestä kaupasta itsen.päivän jälkeen kissakalenteria. Kuka kieltää hankkimasta myöhässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa ostaa "myöhässä". Jos sinulta TV löytyy, niin sieltä tulee mainio parikymmentä vuotta vanha Joulukalenteri. Avaat sen, niin saat äänen ja kuvan kaupan päälle! Hyvää Joulunhässäkkä aikaa!

   Poista
 5. Ei niitä järjestyksessä tarvii aukoa, miks pitäis! Ja voisihan ne aukoa kaikki heti ja muina päivinä syödä varaputkilosta! - Seppo, jolla ei ole kalenteria ja joka ei ymmärrä kalenterien logiikkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - ja sitä paitsi vaikea aukoa numerojärjestyksessä, kun kalenteri on väärinpäin. Ja varaputkilossa ei ole numeroita eli sen voi aukaista koska vaan, vaikka 40. päivä! -Sofi-

   Poista