sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kahisee

Ruokakipon kilkatus tai suhina merkitsevät Pesoselle tiettyjä asioita. Samoin kahina merkitsee jotain tiettyä, yleensä jotain herkullisen tiettyä. Tässä tapauksessa kahinaa syntyy kun avataan hankaamalla pakasta revittyä pakastepussia. Välillä pussit ovat tiukasti kiinni ja niitä saa kahistella ihan tosissaan. Miksi Pesonen sitten kahinasta kiinnostuu?

Keittiössä on kahissut ja Pesonen tietää mitä
kahina tarkoittaa

Kissojen ruokavalioon kuuluvat myös raakapakasteet, joita pussitamme välillä pakastepusseihin. Tällä viikolla nakutimme vasaralla jäisiä pötköjä vesuria vasten ja pötköt pussitimme pakastepusseihin. Vasaran nakutus ei vielä herättänyt kiinnostusta, mutta kun kahina alkoi, Pesonen kaartoi paikalle. Muut eivät saapuneet.

Nam!

Pötköjen pikkomisessa usein lastu lentää ja räipäleitä jää tarjolle ja niin nytkin. Turhaan ei Pesonen paikalle tullut, vaan kipon pohjalle kaadettiin ihan mukava sydämellinen äkkiherkku. Tosin Pesonen varmaan odotti täyslaidallista, mutta tällä kertaa jäiset kokonaiset annospalat olivat vasta menomatkalla pakkaseen. Räipäleitä suikaleita jäi tarjolle. 

Välillä toki tulee kiusallisia tilanteita, kun pakastepusseja tai muita vastaavanlaisia kahisevia käsitellään ja Pesonen köpöttelee paikalle, eikä olekaan mitään annettavaa. Siinä sitten silitellään ja selitellään ja yritetään paikkailla tilannetta jollain korvikkeella. Onneksi Pesonen ymmärtää ja jaksaa odottaa myöhempää hetkeä.


Tupla ja kuitti - tällä kertaa Pesonen koukkaa vielä
nappulakipon kautta takaisin koisimaan.




  

2 kommenttia:

  1. Voi Pesos-rukka, kun huijauksen uhriksi joutuu! <3

    Täällä on kyllä sama ongelma, että pussin kahina (etenkin yhdessä jääkaapin oven avausäänen kanssa) tarkoittaa ruokaa, aina, varmasti, ei voi tarkoittaa mitään muuta. Ja sitten on kaksi toiveikasta älyn jättiläistä odottamassa murkinaa, vaikka edellinen tarjoilu olisi ollut tuntia aiemmin. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lienee yleistä joka puolella - tosin täällä paikalle kipittää ainoastaan tuo Pesonen. Jänniä asioita. Toisaalta onhan kahina äänenä melko mielenkiintoinen ja helposti tiettyyn asiaan yhdistettävissä.
      PS. välillä kahisemisen kanssa samaan aikaan "yskiminen" on auttanut:) -henkilökunta-

      Poista