sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Ruudun takana ruuhkaa

Laku havainnoi. Tuolta se tulee...


Päättynyt epävakainen viikko on ihmetelty takapihan lentäviä paisteja. Ensin aloitti Laku ikkunassa tapittamisen, jolloin paistit olivat selkeästi pienempiä ja sen jälkeen ikkunan taakse kuolaajiin liittyivät Hannu the Näkättäjä, Sofi ja Jetta, joka on selvästi tarkalla korvalla kuunnellut Hannua ja kopioi näkätystä surutta.  



Ahneimmat tuijotukset tulivat siinä vaiheessa, kun takapihan pientareelle maahan oli ilmestynyt lintujen ruokinnasta ryöstetty rasvapötkö, jonka varsinkin varikset ja harakat äkkäsivät nopeasti. Vuoroin, paikoin röyhkeinkin ottein yrittivät suuret siipiveikot päästä apajille ja siipien levittely ja uhittelu kiinnosti kovin kissoja. 



Hannun ja varsinkin pienemmän Jetan näkätys oli paikoin epätodellista, sillä tuskin kaverukset ymmärtävät kuinka suuresta linnusta on kyse!? Voisi näkätys nopeasti hiipua, mikäli varis, jonka siipien kärkiväli on suurimmillaan metrin luokkaa ja pituus 50 cm, lehahtaisi vierelle! 

Parhaimmillaan showta pyöritti tusinan verran variksia ja harakoita ja silloin ikkunan äärellä oli ruuhkaa. Nyt on rauhallista. Pötkylä on maasta hävinnyt ja linnut poistuneet. 

Hannu, Laku ja Sofi tutkimassa tiluksia

Silloin tällöin saattaa joku linnuista tehdä ohilennon ja silloin tällöin saattaa Laku piipahtaa ikkunassa. Arkisia askareita. Niitähän nämä. 


...ja tuonne se meni, toteaa Laku.



2 kommenttia:

  1. Lintujen puuhia on kiva seurata! Vähintään yhtä kiva kuin kissojen puuhia. :)

    Varikset ja harakat on aika isoja mutta ehkä tuollainen naakka olisi paistikokoa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naakka!? Kääk. Tässä ihan ympäristössä on vuosia pyörinyt toistasataa naakkaa käsittävä parvi - toistaiseksi ei ole ihan pihalle tullut. Hienoja paist.. lintuja ovat! -henkilökunta-

      Poista