tiistai 1. tammikuuta 2019

Uuden vuoden pakkodietti

Ei se vuodenvaihde Pesosen porukoilla aivan kivuttomasti mennyt. Henkilökunta pääsi kotiin vasta pari tuntia sen jälkeen, kun ensimmäiset pommit olivat sirpaloituneet maastoon. Hannu oli poikkeuksellisesti hieman peloissaan, eikä Piriä näkynyt missään. Muista kissoista mm. Laku pötkötteli ikkunassa ja Pesonen oli ottanut henkilökunnan sängyn, sen päälipuolen nukkumapaikakseen. 

Hannua hieman korpesi vuodenvaihde

Kotiin tullessa pyrytti jo sen verran sakeasti, että emme nähneet oliko esim. pihassa päästelty raketteja ja sen vuoksi Hannu ja Piri olivat järkkyneet. Hannun ilta meni koko lailla säpsähdellen jokaista vähänkin nopeampaa ääntä. Pirillä oli sitäkin vaikeampaa. Piri oli muutamaa näyttäytymistä lukuunottamatta ammeen alla ja oksenteli. 

Onneksi keli oli ammuskelulle täysin epäsopiva, eikä maksimaaliseen rytinään ylletty missään vaiheessa. Puolenyön tasatuntikin meni nopeasti. Suurimman räpätyksen päättyessä Pirilläkin antoi rohkeus vallan ja poika tuli "iloisesti" puskien esiin. Porukka alkoi tasaantumaan.


Laku kuuntelee rytiseekö vielä


Kansalaisaloite ilotulitteiden käytön rajaamiseksi on kerännyt nyt n. 61 000 nimeä ja se on rikkonut vaadittavan 50 000 nimen, mutta mikäli kannattaa ilotulitteiden rajaamista, on eduksi käydä lisäämässä aloitteeseen nimi. Näillä näkymin vasen naapurimaamme Ruotsi on mahdollisesti ensi kesästä lähtien kieltämässä ilotulitteet sakon tai jopa vankeuden uhalla. Turhaan podemme pikkusisarussuhdetta naapurimaahamme, vaan nyt voisimme rinta rinnan käyttäytyä järkevästi. Eduskunta tarvitsee nimiä ymmärtääkseen yskän. 


Pesosen porukka toivottaa kaikille bloggareille ja blukijoille elämänmakuista ja jouhevaa Uutta Vuotta 2019!


Ei rytise

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti