lauantai 2. maaliskuuta 2019

Talkoot

Talkoot ovat aktiivisesti käynnissä koko ajan ja tilanne on se, että uusi sinitiaisen tarpeita silmällä pidetty pönttö on puussa. Haasteita silti riittää, sillä aikaisemmin luontoon kiikutetut kissankarvat ovat aiheuttaneet pientä hämminkiä. Ne eivät kelvanneet - ainakaan vielä!? 



Nopealla googlauksella ei selvinnyt vinha ajatusleikki, etteikö linnut kelpuuttaisi perivihollisen kissan karvoja!? Monesti puhutaan karvoista, mutta melkein aina otetaan puheeksi koirien karvat. Oli niin tai näin, jatkamme Pesosen porukan karvojen tarjoamista ja katsomme kuinka käy.

Aikaisemmin peräänkuulutimme kaikenlaisten karvojen viemistä luontoon, mutta kehotimme huomioimaan mm. ihmishiusten karvojen pituuden, ettei ne saa olla liian pitkiä. Pitkät karvat saattavat kietoutua lintujen jalkojen ympärille.

Huom! Myöskään pitkäkarvaisten koirien (esim. afgaaninvinttikoirien) karvoja ei olisi hyvä tarjota linnuille. Myös ne saattavat kietoutua koipien ympärille! 

Talkoot jatkuvat ja pöntön äärellä kamera tekee toimittajan työtä.



2 kommenttia:

  1. Juuri eilen mietin, että mitä pöntölle kuuluu. Kiva kun päivititte. :) Olipa hauska video! Tallari ei oikein tajunnut, että mitä näillä pitäis tehdä. :D

    Kyllä karvat varmasti vielä kelpaavat. Tinttiporukka taitaa rakentaa pesän pohjan sammalesta ja vasta ihan päälle laittaa karvoja. Jos niillä on vielä pohjatyöt kesken kun on niin alkukevät vasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattoi olla eksoottisempaa karvaa tarjolla; tosin karva jota tintti pyöritteli on Hannun karvaa ja tietojemme mukaan Hannu on lähtöisin suht läheltä noita seutuja, joita tintti katselee yläilmoista.

      Tintti tosiaan lienee myös rakennustaitoinen, eikä halunnut asettaa karvoja lattian rajaan. Ei olisi mennyt tarkastuksessa läpi:)

      Karvojen ja pöntön matka jatkuu ja uutisia julkaistaan sitä mukaan, kun niitä tipahtelee.

      Poista