keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Talkoot

Talkoo-pönttö on tovin ollut puussa ja odottanut asukkaita. Kamera on ollut paikalla ja tallentanut tapahtumia ja totta vieköön pönttöä on käyty katsomassa enemmän kuin keskikaupungin kattohuoneistoa! 

Tavoitteenahan on ollut saada asukkaaksi sinitiainen. Tiedä häntä sitten kuinka käy, sillä vuorasimme pöntön pohjan purulla, kun taas sinitiainen suosii aluskerroksena sammalta. Päälle tiainen kerää heiniä, muutaman puun lehden, jouhta ja karvoja. Eli vasta aivan loppuvaiheessa tulevat mahdolliset kissankarvat kuvaan mukaan. 

Mutta ensin täytyy saada asukas, oli se sitten sinitiainen tai muu mökkiä tarvitseva ohikulkija. 

Seuraava video kertoo tapahtumia pöntön ympärillä ensimmäisen viikon aikana. Kuhinaa riittää, mutta onko kuhinan seassa tavoittelemamme yksilö!? 














8 kommenttia:

  1. Olipa hyvä video. Alku väärine vieraineen nauratti. :D Käpytikka ja orava on kyllä vähän huolestuttavat vieraat, ne saattaa hakata/järsiä kesällä suuaukon isommaksi ja syödä poikaset pois. Noihin pöntönreikiin voi laittaa suojapellin, mikä ainakin oravaa estää. Sen voi askarrella itse tai ostaa valmiina, jos ei metallityöt ihan helposti onnistu. Täällä ainakin paikallinen lintuyhdistys myy niitä ja taitaa saada joistain tavarataloistakin.

    Hyvä, että sinitintti lopulta löysi pöntölle, vaikka joutuikin heti siivouspuuhiin! :D Odotetaan innolla jatkoa tähän saagaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellit jätettiin tarkoituksella pois ja nyt se taitaa olla myöhäistä, ettei tintti hermostu. Tontilla (ja naapuritontilla) on useampi pönttö, eikä niitä ole viime tarkastuksen jälkeen sen koommin vandalisoitu. Mutta toki tarkkailemme tilannetta.

      Video etenee aikajärjestyksessä eli ensin kävivät eri tintit kuikuilemassa ja sitten vasta tuli Sini. Kurre ja Käpy kävivät siinä välissä.

      Jep ja homma jatkuu. Seuraava päivitys koskenee karvoja, jotka on ripustettu hieman pöntöstä sivummalle. Kamera tallentaa niiden kohtaloa. -henkilökunta-

      Poista
  2. OI! Viholliset löysivät vain ensin :( Mutta ihana kun sinitintti löysi tuvan; toivottavasti siellä on seinällä jo valmiina taulu; oma koti kullan kallis? Hyvin toteutettu elokuva! Nyt odotan jo jatko-osaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatko-osaa kuvataan parasta aikaa tai siinä luulossa olemme. Eli kissojen karvat ovat tarjolla ja seuraavassa Talkoot päivityksessä palaamme näin lähemmäksi kissablogi teemaa.

      Syssymmällä selviää sisustuksen kohtalo, kun Tintti on ensin ahertanut sen minkä kerkeää ja silloin katsomme onko taulut paikalla tai onko pöntössä taulun reikiä:) -henkilökunta-

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kovin tarttui työhön välittömästi - ja me "pöntöt" "lisäsimme" taakkaa heittämällä lattialle puruja. Tsemppiä Tintille! -henkilökunta-

      Poista
  4. Johan alkoi siivoaminen :). Mikähän tuolla takana vilahti, n.1'48"-kohdassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokin siellä taustalla juoksahtaa! Naapuri ei ole noin nopia, supikoira ei ole noin suuri, eikä pupujänis suoraviivainen. Jotta mielenrauha säilyy, niin olemme ristineet vilahtavan vieraan oravaksi tai eläimeksi, jolla on oravan häntä. Vastaamme ovara. :) -henkilökunta-

      Poista