tiistai 17. syyskuuta 2019

Hammashoidon rutiiniretki sai käänteen

Pesosen porukoilla on pitkän kaavan mukaan, pitkin vuotta hoidettu hampaita ja tänään oli vuorossa Laku. Samaan "rulettiin", samalle kuitille napattiin Jetta, jolle päätettiin tehdä elokuisen hammaslääkärikäynnin jälkitarkastus. Laku oli kuitenkin päivän pääpotilas.

Parkkipaikalle kaarrettaessa hammastohtori soitti ja ilmoitti, että ollaan n. vartti myöhässä. Se sopi mainiosti, sillä saimme vietyä nipun kiireisiä kortteja postiin. 

Molemmat olivat kotona menneet omiin koppeihin ilman taistelua. Laku oli strutsina ja Jetta silmäili ympäristöä. Lääkäriaseman odotusaulassa viipotti tohtoria sinne tänne, tunnelma on tiistaisen raukea. Kaikki sujui kuten olimme mielessämme ajatelleen. Rutiiniretkeä.

Punaisen pehmeisiin vällyihin piiloutunut Laku otettiin pöydälle ensin. Kuulumiset vaihdettiin ja kissaa käänneltiin. Lääkäri otti stetoskoopin ja kuunteli sydämen. Rytmi nakutti tasaisen 180/min sarjan. Tämän jälkeen tuli mutta-lause. Sydämessä oli kuulunut sivuääni, lievä, mutta kuului. Lääkäri ei luottanut kuulemaansa ja pyysi paikalle toisen lääkärin. Hän varmensi sivuäänen "selväksi". Lakun nukutusta vaativa hammashoito päättyi tältä päivältä siihen. Nukutus olisi ollut aivan liian suuri riski näillä vajailla tiedoilla. 

Lakun hammashoito vaihdettiin lennossa hereillä tehtäväksi hammastarkastukseksi, johon myös Laku suostui. Silmämääräinen tutkimus todensi Lakun hampaiden kunnon olevan tällä hetkellä ok.  

Eli yllättäen olimme matkassa kahden sydänvikaisen kissan kanssa, sillä Jetan rytmi kuulostaa kahdelta päällekkäiseltä Säkkijärven polkalta, jotka ovat eri aikaan lähteneet soimaan. Niin oli tälläkin kertaa  - sydän eli ihan omaa hullua elämäänsä ja lääkäri pyöritteli päätänsä. Jetan elokuinen hammasremontti oli kuitenkin tehty niin laadukkaasti, että sen jälkiä oli hankala nähdä. Jetalla hampaat kunnossa. Kiitokset Anidentin Niina Luotoselle! 

Rutiiniretkeltä tulikin kotitehtäväksi etsiä eläinlääkäriasema, jossa sydämen ultra tehdään. Ei kiire, mutta turhaan sitä odottelemaankaan. Näiden tietojen jälkeen näimme heti Lakussa ja Jetassa, kahdessa sydänkissassa yhtäläisyyksiä. Molemmat tietyssä valossa omanlaisia säntäilijöitä, levottomia sieluja. Lienee paras kuitenkin jättää kotidiagnoosit syrjään ja odottaa tutkimuksia. Ei mennä asioiden edelle.


4 kommenttia:

 1. Olipa uutinen. Laku varmaan oli tyytyväinen helposta käynnistä, mutta teille tuli uutta pohdittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Laku oli helpottunut "päihteetömästä" lääkärikäynnistä ja osin myös mekin, sillä hampaat saatiin hereilläkin melko hyvin katsottua. Ei tuohon käänteeseen oikein osaa vielä sanoa mitään, niin puskasta se tuli. -henkilökunta-

   Poista
 2. No onpa käänne. :( Onneksi hampaat sentään olivat molemmilla niin hyvät, että tarvetta nukutukselle ei ollut. Henkilökunnalle jaksamista epävarmuudessa elämiseen, toivottavasti tulevat tutkimukset valaisevat asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin asennoiduttu niin rutiiniretkeen, ettei ollut tarkoitus edes kirjoittaa. Tilanne keikahti hieman päälaelleen. Molempien hampaat tietysti ilahduttavat. -henkilökunta-

   Poista