sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Koppa

Jo oli aikakin. Tai, no aika olisi ollut aikaisemminkin, jos vaan olisi sopiva löytynyt. Oli meinaan vaikea löytää haluamaansa kissankuljetuskoppaa. Tämäkin tupsahti eteen puoli vahingossa, muiden asioiden kylkiäisenä.

Pesosen porukan kasvaessa (kokoa), ovat vanhat kopat jääneet auttamatta pieniksi. Lisäksi vanhoissa kopissa on jonkin verran "valuvikoja", joihin oli reagoitava. Yhdessä kopassa on sisäpuolella sen verran terävää kulmaa, johon ainankin Sofi on kerran saanut nenänsä naarmutettua. Toisessakopassa klipsit ovat vaarallisen paljon kuluneet. Ovi aukeaa liian helposti.

Mikä se tuo on, ihmettelee Sofi?

Etsinnässä oli aivan standardi koppa - raaka rutiinikoppa, jolla tekee retket eläinlääkäriin ja takaisin. Kolusimme Petet, Zooplussat, MustiMirrit, Faunattaret ja kivijalat, mutta missään ei tärpännyt. Ei löytynyt mieluista. Sellaista koppaa, jossa olisi tarpeeksi paljon klipsejä ja pehmeät sisäkulmat. Tarpeeksi iso. Turvallinen.


Ei voi olla vaarallinen...

Neljän klipsin kopassa piilee turvallisuusriski. Jos yksi klipsi irtoaa tai pettää, tulee koppaan helposti rako. Rako kuin rako, kissa kiinnostuu välittömästi. Mielummin ulos, kuin lääkäriin, jos kissalta kysytään. 

Itse pyrimme kantamaan koppaa sylissä, mutta eläinlääkärissä hoitajat kantavat koppaa kahvasta. Parempi pyy pivossa ja kissa kopassa. Ja onhan kopilla ikänsä, osat kuluvat.

Koppa löytyi, puolivahingossa. Seitsemän klipsin koppa, 19.90:-, Lahden Kärkkäiseltä. Helpottava huokaus. Koppa on tilava ja turvallisen oloinen. 

Uusi koppa on jo tositilanteessa testattu ja hyväksi todettu. Kelpaa. Seitsemän klipsin peruskoppa


8 kommenttia:

 1. Näyttää erinomaisen käyttökelpoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testattu on ja käyttökelpoisaksi havaittu. Täytyyhän kissoilla kelpo koppa olla:) -henkilökunta-

   Poista
 2. Piti ihan käydä omia koppia katsomassa: pitkissä sivuissa on vain kaksi klipsiä. Pyrin kyllä myös aina kantamaan sylissä, kun mahdollista. Mutta kyllä se varmaan on niin, että tuossa useampiklipsisessä on turvallisempaa kuljettaa pulskempaakin matkustajaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun testattiin miten neliklipsinen koppa reagoi kun yksi klipsi "irtoaa", niin irvistää se aika pahasti + muihin klipseihin ja kulmiin tulee aivan liian suuri jännite. Ja vielä kun koppa on usein liikenteessä sellaisissa paikoissa joissa kissa ei missään nimessä saa päästä karkuun! Nyt löytyi moniklipsinen koppa ja hyvä niin.
   Sitä paitsi onhan tuo mukava antaa välillä uunituore, puhdas koppa kissoille; vaihtaahan ihmisporukkakin autoja sun muita härpäkkeitä. Tällä huristellaan nyt ja katsotaan mitä tykkäävät. -henkilökunta-

   Poista
 3. Hyvä hinta kunnon kopasta! Meillä on jokaisen kopan ympärille viritetty vielä sellainen matkalaukkuvyö. Juuri siksi, jos jotain tapahtuisi. On ainakin minulla parempi fiilis kannella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihnaa täälläkin on mietitty. Lääkäriretkillä kaiken muun keskittymisen lisäksi ei haluaisi vaivat mieltä kopan kestävyyden kanssa. Vaikka kopassa on seitsemän klipsiä, niin sylissä sitä silti kannetaan. Täytynee myös kaivaa hihnoja esiin. -henkilökunta-

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Joo, ei mekään, kunnes ihan vahingossa Kärkkäisellä törmättiin. Yllätys oli. Kärkkäiseltä ollaan mm. tuotu tuliaisina hieman isompi ja paksumpi raapimapuu, joka sekin oli pirun edullinen ja vieläpä hyvän laatuinen!? -henkilökunta-

   Poista