keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kohti tasakaisia!

Rakennustyömaalla tapahtuneen osatoimituksen viivästyksen vuoksi Kissan lepolaatikon tasakaiset siirtyivät viikolla. Sen ajan jo aikaisemmin valmiiksi  saatu jalusta lepäsi henkilökunnan vaatehuonetiloissa. Viivästys oli kissojen kannalta valitettavaa - vai oliko?

Sofi ja Pesonen ihmettelevät "vajaata" laatikkoa

Facebookia pläärävät Pesosen seuraajat tietävät, että Pesosen porukoilla on ollut viime aikoina rakennusprojekti joka ei ole ottanut edetäkseen. Henkilökunta piipahti joka henkilön sekatavarakauppa Puuilossa ja löysi lintujen pähkinä ja saunan mattohakureissulta kissoille houkuttelevat oloisen best4pets Kissojen lepolaatikon. Matto jäi kauppaan, mutta jääraappa, siemenet, pelletti ja lepolaatikko tulivat mukaan. Lepolaatikon osuus loppuhinnasta oli 39,90:-.

Kiva lepolaatikko

Kissat kiinnostuivat laatikosta välittömästi, siis siitä pahvilaatikosta, jossa best4pets lepolaatikko osineen oli. Facebookkiin levisi heti kuva nautiskelevasta Pesosesta, joka makasi myyntilaatikon päällä kuin valtakuntansa haltija. Hyrr, kivas ostos.

 Lepolaatikon silmiä hivelevän kauniit osat levitettiin pitkin lattiaa ja pehmusteet annettiin rakennusprojektia ihmettelevien kissojen tutkittavaksi. Henkilökunnan näppejä poltteli jo päästä nikkaroimaan jotain suurta ja mahtavaa. Tutkimme kiinnikkeitä ja muita osia. Puutapit puuttuivat tyystin ja nopeasti kaksi kotipuusepää tulivat siihen johtopäätökseen, ettei koko pönttöä saa kerralla kasaan. Mikäli emme olisi olleet tarkkoja, niin loputkin pienet osat olisivat  tulleet puuttumaan, sillä varsinkin Sofi, joka on kiinnostunut kaikenlaisesta näpräämisestä, kiinnostui nytkin tavarat ovat jännästi levällään - vaiheesta. Mutta kun tapit puuttuivat, homma jouduttiin hetkeksi jäädyttämään.


Pesosen porukan harakka on paikalla

Laku löysi muuta mukavaa


Lepolaatikon kasaamista varten tarvittiin liki 20 pienempää puutappia. Kun varsinaista puutappikauppaa ei ollut, niin sopivaan kauppaan pääsemiseen meni tovi. Nurkan takana sijaitsevassa Prismassa saattoi puutappeja olla, mutta palvelua ei nykypäivänä saa ja puutapit jäivät hamaan piiloon. Kivenheiton päässä sijaitsi ämpärikauppa Tokmanni, joka myy kaikenlaista sitä sun tätä, oletettavasti myös puutappeja kovaan käyttöön. Tokmannista tappihylly löytyikin. Tapit oli kuitenkin pakattu hurjaan 200 kappaleen myyntipakkaukseen ja hinta tietysti luokiteltu sen mukaiseksi. En kokenut tarvitsevani / maksavani noin roimaa hintaa. Pitkä selkäranka vie kuitenkin ajatuksenjuoksua sen verran hitaammin, että päätin seisoskella hetken hyllyn luona, tuijottaa paketteja ja miettiä tappien kohtaloa. Huomasin että yhtä pussia oli kopeloitu niin paljon, että kylkeen oli tehty selvä luvattoman oloinen ottoaukko. Nappasin pussin  mukaan ja etsin myyjän. Esitin asian ja päätin kysyä myisivätkö tappeja kappalehintaan? Outo pyyntö, sillä kappalehinta olisi ollut 0,02 e. Kysymys kuitenkin kannatti. Myivät koko paketin puoleen hintaan. Olin siihen tyytyväinen.


Laku laaduntarkkailija tutkii työkalut

Vihdoin pääsimmen toden teolla kasaamaan lepolaatikkoa. Nyt oli tekemisen meininkiä, jos pään raksuttamista ohjeviidakon keskellä käytetään mittarina. Tappeja oli riittävästi, mutta metallisia ruuveja jäi uupumaan. Laskimme kuitenkin lujuuslaskelmat ja päätimme kasata laatikon näillä välineillä jotka nyt olivat kasassa. 

Sofin mielestä homma edistyy...

...Lakun mielestä ei ja kissat painuvat nukkumaan

Laatikko sai väistämättä muotoansa. Henkilökuntaa kiinnosti laatikko, kissoja nukkuminen. Kahvia teki mieli, joten laatikko oli saatava kasaan. Tasakaisten kunniaksi oli tarkoitus keittää kahvit. Pala palalta, ruuvi ruuvilta ja paikoin ilmankin ruuvia homma eteni, kunnes viimeinenkin pala loksahti paikoilleen. Kissoja ei kiinnostanut yhtään. 

Lakua ja varsinkin Piriä (oik) kiinnosti...

pahvilaatikko!

Siinä sitä istuttiin sohvalla tasakaisissa, eikä kissoja kiinnostanut laatikko yhtään. Piri tuli paikalle, mutta meni pötköttämään vieressä olevan pahvisen laatikon päälle, sen päälle jossa lepolaatikon osat olivat olleet. Otettiin cosman namit käyttöön, mutta tulos jäi laihaksi. Sofi ja Hannu hieman venyttelivät lepolaatikon reunalla, kunnes Hannukin kiinnostui pahvilaatikosta enemmän. Pesosta huhuiltiin ja koputeltiin lepolaatikon kylkeen, mutta ei sekään innostanut. Oli meillä hieno laatikko. Laatikko katseli meitä suurilla silmillään ja me sitä pienillä silmillämme. 

Edes cosman namit eivät saaneet Sofia ja Hannua käymään sisällä.

Sitä vastoin Hannukin kiinnostui pahvilaatikosta!


Lopulta lepolaatikko kannettiin makuuhuoneeseen, ikkunan tykö ja annettiin tilanteen rauhoittua. Hieno laatikko se on! Se on niin fiini, ettei viikossa ole todistetusti kuin yksi kissoista käynyt sen sisällä! Jetta piipahti ja vieraili laatikossa aikaa että kuva saatiin todisteeksi. Sofi ja Piri ovat hypänneet kannen kautta lattialle. Muuten käyttö on ollut minimaalista. Eipähän kulu käytössä. Näin ollen sitä voi mainostaa myös pitkäikäisenä. 

Kissat ovat kimurantteja. Antaa kuitenkin ajan kulua ja laatikon luutua huoneistoon, niin eiköhän käyttäjän löydä paikalle. Laatikko on kuitenkin sympaattinen ja hieman erilainen kuin muut kalusteet. Se on jämäkkä. Jos kissat eivät siitä kiinnostu, niin kyllä se henkilökunnallekin kelpaa. Hyvä pöy.., hyvä lepolaatikko se on! 


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Laatikko on hieno ja se on kasassa. Ja yksi kissa on kerran käynyt laatikossa!


6 kommenttia:

 1. Saitte lopulta koottua. Kissat olisivat koonneet varmaan jo monta kertaa 😉 Hyvän näköinen ja todennäköisesti suosittu sitten joskus ensi vuonna 😸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tulkittu. Antaa kaapin nyt pinttyä ja katsotaan tilannetta sitten joskus ensi vuoden puolella:) -henkilökunta-

   Poista
 2. Naurattaa, tämä on hauska juttu! :D

  Fiini laatikko kyllä on ja heti tekisi mieli itsekin hankkia. Harmillinen lopputulos, teidän paljon työtä tehneiden ja vaivaa nähneiden ihmisten kannalta, että käyttäjät eivät laatikkoa yhtä fiininä pidä... Odotetaan jatkoraportteja että suostuuko loppuosa porukasta joskus siellä edes vierailemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks kaikki ja kaikkien kissat käyttäydy näin!? Sitä vaan ei taas muistanut kun lähti innoissaan kasaamaan lootaa. Jatkoraporttia odottaa myös henkilökunta:) -henkilökunta-

   Poista
 3. Ha, klassikko! (se pahvilaatikko)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin nenästä vedetty olo (taas). Sen laatikon, pahvilaatikon olisi varmaan voinut vaan kantaa kaupasta ulos. Miksei ole pahvilaatikkokauppoja! -henkilökunta-

   Poista