sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Pesosen arki

Arkenakin aurinko paistaa

Pesosen arki on pikkuhiljaa muodustunut rutiininomaiseksi, joka noudattelee tiettyjä samoja piirteitä, aivan samoin kuin perheen muidenkin elävien olentojen menot ja askareet. Joukkoon mahtuu kuitenkin muutamia pieniä persoonallisia piirteitä, jotka kertovat siitä, ettei Pesonen kärsi mökkihöperyydestä.

Viikonloppuisin arjen tutut rutiinit rikkoutuvat helposti ja eloon liittyy paljon yllätyksellisyyttä ja ihmettelyä. Sisäiset kellot vinksahtavat. Tunnin-kahden heitolla pyritään pitämään viikonloppuisin samat kellonajat, mitä arkenakin on tullut tavaksi noudattaa.

 Seuraavassa listattu Pesosen arkisen elämän pääpiirteet. n. klo 6-7 HERÄTYS

Aamu-uninen Pesonen
Koko talo herää yleensä näihin aikoihin, vaan ei Pesonen. Tarkoittaa sitä, että Pesonen on aamu-uninen ja sitä saa usein käydä rapsuttelemassa, kun se makaa vielä sängyssään. Venyttelee, hieman haukottelee ja heräilee. Usein aamupala toimitetaan Pesoselle joko sänkyyn tai sitten sängyn viereen.

Aamupalan jälkeen on ulkoilu parvekkeella. Parvekeen raoista nuuhkaistaan aamun tuoksut ja jaloitellaan. Samoihin käyskentelyihin saattaa kuulua myös juominen, naksukipolla käynti ja vessassa asiointi. Tätä aamukäyskentelyä kestää usein vain n. vartin verran, jonka jälkeen Pesosella on tapana kivuta joko sohvalle tai takaisin sänkyyn, mutta joka tapauksessa pois lattian koleudesta. Sohvalla kuulostellaa puolikorvalla aamu-tv:n taustaääniä, kunnes uni voittaa. Sängyssä nukahdetaan nopeammin.n. klo 8-13 PÄIVÄUNET

Aamutoimien jälkeen on hyvä vielä nukahtaa. Unet saattaa katkaista jokin perustoimi, esim. naksukipolla tai vessassa käynti, mutta muuten unen laatu on syvää ja laadukasta. Sikeät päiväunet.


n. klo 13-14 PÄIVÄRIENNOTTämä ajanjakso on persoonallista Pesosta. Petsku saattaa yhtäkkiä alkaa kiljumaan (vaikka vessakäynnin jälkeen) ja tulla nurkan takaa yleensä pallo suussa. Tai sitten muuten vain kiljuu ja koluaa paikkoja palloa etsien. Mikäli pallo on mukana kuvioissa, sitä heitellään tai Pesonen juoksee pallon perässä itsekseen. On päivärientojen aika. Jos Pesonen kiljuu kovasti tai muuten vain pitää meteliä, saattaa Petsku saada myös esim. Lakun mukaan leikkeihin, jolloin päiväriennot saavat enemmän sykettä ja kestävät hieman pidempään. Päivärientoja kestää noin tunnin verran osallistujista riippuen ja ne päättyvät hiljakseen pieneen tankkaamiseen, jonka jälkeen jaksaa taas hieman nukkua. 

Parvekkeelle


n. klo 14-17 NUKKUMINEN


n. klo 16-17 RUOKAILUA

Ruokailu alkaa mahdollisesti pienellä heinätukko tuliaisella, jonka jälkeen tarjoillaan yksi päivän pääruuista ja sen lisäksi myös mahdollisesti lihaa. Pesonen on kaikkiruokainen ja osallistuu ruokailuun kiinnostuksella. Ruuan päälle on hieman ulkoilua ja mikäli ovi ei automaattisesti aukea, saattaa Pesonen koputella ovea, kunnes se avataan. Mitä parempi ilma ulkona on, sitä varmemmin tavataan Pesonen oven luota kolkuttamassa. n. klo 17-19 PESEMISTÄ JA NUKKUMISTA

Päivän pääruuan jälkeen Pesonen suorittaa tarkan pesun, jonka jälkeen menee vaivihkaan, mutta nopeasti nukkumaan. Päivän tämän kertainen nukkumaanmeno yllättää aina nopeudellaan. Hetki sitten Pesonen on ollut syömässä ja samassa jo sikeässä unessa. Pesu ja nukkumaanmeno viivästyvät, mikäli sitä ennen suoritetaan pikaiset leikkiriennot.Rientoja pitkin päivää

n. klo 19-21 ILTARUOKA JA -RIENNOT

Ilta seitsemän aikoihin alkaa leikkiminen ja yleinen touhuaminen; joko ohjattuna tai omatoimisesti. Mikäli ohjattua leikkimistä on liian vähän tai se on myöhässä, Pesonen ottaa ohjat omiin tassuihin ja aloittaa mm. mattojen reunojen reuhtomisen, hyppelyn tai juoksahtelun. Leikin jossain -alussa, välissä tai lopussa - on iltaruokailua. Illan touhutuokiota kestää yleensä n. pari tuntia, jonka jälkeen Pesonen vetäytyy pikkuhiljaa pötköttämään, mutta ei vielä nukkumaan.


n. klo 21.00 - NUKKUMAAN MENO 

Illalla tarjoillaan vielä iltapala, jonka jälkeen Pesonen vetäytyy pikkuhiljaa nukkumaan. Tätä ennen on tehty huolellinen iltapesu ja käyty vessassa. Mikäli taloudessa ilta jatkuu kohti puoltayötä esim TV:n merkeissä, on Pesonen yleensä jo unten mailla. TV pidetään mahdollisimman hiljaisena. 


- 06 YÖ

Pesonen nukkuu. Aiemmin Pesonen huuteli, mutta nykyään Petski nauttii yön hiljaisuudesta ja rauhasta.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti