lauantai 6. kesäkuuta 2015

Onks Pesonen oikein päin?

Pesonen oikeassa paikassa
Eräänä iltapäivänä Pesonen yllätti jälleen olemassa oikeassa paikassa, oikein päin. Tarkoittaen sitä, että Petsku pötkötti siirettävän pöydän alatasolla, naama huoneeseen päin (kuva), kohdassa johon paistoi aurinko. Itseasiassa Pesonen meni pöydän tasolle vasta silloin kun siihen alkoi paistamaan. Se oli sillä hetkellä ainoa kohta huoneessa johon aurinko paistoi. Samaan aikaan Niilo makasi matolla, johon ei aurinko paistanut. Miksei Niilo mennyt pöydän alatasolle ja miten Pesonen tiesi sinne mennä? Näin jälkikäteen kun muistelee ja miettii Pesosen taivalta, niin Pesonen ei ole koskaan ollut "väärinpäin" tai hullusti jossain. Aina on nenä oikeaan suuntaan tai muuten vain koko kissa oikeassa paikassa. Ei kertaakaan edes osittain väärään suuntaan, edes puoliksi. Tullessaan meille Pesonen oli jo tuolloin  sokea, joten muistikuviin ei voi tukeutua. 

Pesonen seikkailee
Hajujälkien on oltava yksi syy. Nukkumapaikoilla on eittämättä pyllyn tuoksu tietyssä kohdassa ja se kertoo suunnan. Samoin tietysti äänet tulevat tietystä suunnasta, jolloin asento on luontevasti oikein. Kissojen polut kertovat rajat ja suunnat.  


Kissat myös juttelevat keskenään. Siitä yksi todiste on viime viikolta kun hankimme vesiautomaatin, joka pitää käydessään pientä hurinaa. Pesosen korviin uusi humiseva laite lienee hämmentävä ja aavistuksen pelottava. Onko se turvallinen, saattoi Pesonen miettiä? Pesonen reagoi siihen naukumalla, jolloin Laku ja Sofi tulivat paikalle ja viestittivät, kertoivat laitteen olevan harmiton. Tämän tapauksen jälkeen on Pesonenkin juonut automaatista. Kissat antavat toisilleen palautetta, nopeaakin palautetta, mikäli tilanne niin vaatii. 

Oikean paikan löytäminen on helpottanut Pesosen kotiutumista ja elämää ja samalla tietysti meidän suhdettamme Pesoseen. On helpompi ja luontevampi olla, kun Pesonen elää "normaalia" elämää; nukkuu oikeissa paikoissa, oikein päin jne... Huoli on pienempi. Nyt Pesosella on jo kartta piirtynyt talon huoneista ja paikoista ja suurempi huoli lieneekin rutinoituminen. Muutamaan otteeseen aivan viime päivinä on Pesonen tullut parilta tasolta liiankin reippaasti alas. Onneksi kuitenkin oikein päin.Maukas - possun sydän jauhettu 500 gKipsilevysaha tekee
sotkuista jälkeä
Maukas - possun sydän jauhettu 500 g
Yksi kissojen lemppareista on Maukkaan jauhettu possun sydän raakapakaste. Se on 100% säilöntäaineeton ja luonnollinen, jossa valmistusaineena on käytetty sian sydäntä. Tuote on ainoastaan tarkoitettu lemmikkieläinten ruuaksi. 

Raakapakaste on 500 gramman jäinen pötkylä ja kun sen saa paloiteltua, on se toimiva tuote. Ensin kokeilimme kipsilevysahaa, mutta paremmin pätkiminen onnistuu tukevalla veitsellä ja napakalla vasaraniskulla. Sulattuaan possunsydän on melko tahrivaa ja onkin järkevää laittaa ruokakipon alle esim. sanomalehti, ellei halua lattialle tai matolle verijälkiä. 

Vielä jäinen Maukas - jauhettu possun sydän


Kipot tyhjentyvät nopeasti, eikä kyllästymistä ole vielä havaittu. Erityisesti Sofi, Laku ja Pesonen nauttivat tästä ateriasta.


Asteikko 1-5 tassua
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti