maanantai 27. heinäkuuta 2015

Tippa korkealle kurottaja

Seinori Tippa jälleen korkeuksissa
Ainahan sitä automaattisesti pelästyy mikäli kuuluu ryminää ja kolahduksia, mutta mikäli perään kuuluu myös naukumista, ei voi kuin naureskella, sillä silloin on Tippa taas loikannut "jonnekin" ylös. 

Tippa on hyppinyt aina. Tippaa kiinnostavat lähinnä hieman oudon oloiset korkeat paikat, kuten esim. eteisen hattuhylly, jonka rakoväli on n. 20 cm, vajaan kahden metrin korkeudessa tai oven päällinen, jolloin Tippa heiluu suht tarkalleen kahden metrin korkeudessa. Tippa on solakka, 12-vuotias diiva-lady, joka on ollut läpi elämän terve. Nielutulehdus ja tarpeeton hammaskiven puhdistus ovat ainoat merkinnät terveystilastoissa. Sähäkkä ja nopea taskuraketti painaa painaa hieman alle 4 kg.  

Tippa saattaa hypätä korkealle keikkumaan milloin vain. Yleensä syynä on kuitenkin selkeästi huomion hakuisuus. Hyppäämisen jälkeen, on Tippa korkealla jonkin aikaa ja mikäli diivaa tyttöä ei huomata, alkaa armoton naukuminen, huomion haku. Mikäli naukumiseen ei reagoida, kyllästyy Tippa lopulta ja tulee omin toimin alas. Mikäli Tippa huomioidaan, alkaa hyväntuulinen pörinä, joka usein päättyy hissillä (olkapäillä) alas tuloon.

Kahden metrin korkeuteen, oven päälle, Tippa pääsee ottamalla kahvasta vauhtia. Oven päälle päästyä Tippa pysyy siellä vaivatta, vaikka oven levys ei neljää senttiä enempää ole. Samaa kahvasta kiinni- tekniikkaa Tippa käyttää pyrkiessään hattuhyllylle. Pariin otteeseen on hattuhyllylle meno estynyt ja syynä on ollut vaatteet, jotka ovat estäneet pääsyn. Muuten on aina löytynyt jokin rako, josta sujahtaa omaan pieneen ylhäiseen pesään, joko naukumaan tai pörisemään. 

Ja toden totta "pesä" on ylhäinen, mikäli alhaalla lattiatasossa olijoita on uskominen. Lähinnä Laku ja Sofi tulevat niska kenossa alle ihmettelemään, eivätkä meinaa millään uskoa tai tajuta kuinka Tippa on ylös joutunut / päässyt. Laku ja Sofi pyörivät ja kurisevat pienessä ympyrässä kuin taivaalta sataisi kohta ilmaisia herkkutikkuja. Ja voi sitä riemua ja hämmästystä kun Tippa lopulta tulee alas; perään lähdetään kuin Elvis olisi haudasta noussut. Se on silkkaa Tippamaniaa! Yksikään matto ei ole tämän jälkeen paikallaan. Tippa lentää edellä ja loput tulevat jälki-imussa perässä.

Sofi ihmettelee ja palvoo  "mummoa"
Tipalla lentävyys tulee luonnostaan, se on sen jäsenissä. Tipan pissa- ja kakkajuoksut ovat paikoin jopa pelottavaa katsottavaa. Tippa ampuu täyteen vauhtiin joko heti vessassa käynnin jälkeen tai sitten vasta hetken päästä, pienen tuumailutauon jälkeen. Täyden vauhdin nopeasti saavutettua Tippa hyppii sitten joko (putki)TV:n tai akvaarion päälle. Täydestä vauhdista Tippa hyppää myös ikkunan edessä olevan pöydän päälle ja kaikki toivovat, että se ehtisi jossain vaiheessa pysähtymään tai edes hiljentämään. Kämppä mennään päästä päähän ja välillä hieman poikittain, myös seiniä pitkin. Näky on tuttu mm. Ilkka Heilän mainiosta sarjakuvasta B. Virtanen, jossa aina välillä perheen Pasi-kissa saa samantyylisiä hepuleita. 

Tipan touhut saavat tietysti muut kissat reagoimaan. Yleensä perään lähtevät Laku ja Sofi, jotka jo Tipan mennessä vessaan innostuvat silminnähden. Mukaan liittyy myös Piri, joka hitaudellaan on hellyyttävää katseltavaa. Hannu ja Jepu ovat myös tohkeissaan. Pesosen tehtäväksi jää paikallaan olo ja toivomus, ettei jää alle. Pesonen on oppinut jo varomaan ja lukitsee paikkansa hyvissä ajoin. Silloin tällöin saattavat niskavillat pöllähtää kun Tippa lentää ohitse. Juoksuriemu on yleensä hetkessä mennyt ja pölyn laskeudettua tarkastamme vahingot. Tippa on tarkka, eikä vakuutusyhtiötä ole tarvinnut lähestyä. 

Nukkuminenko Tipan salaisuus?

Tipan hyppelyä ei voi kuin ihmetellä ja myös ihailla. Reilut 10-vuotta nuorempi Sofi on Tippaan verrattuna kuin löysä jauhosäkki, joka esim. tiskipöydältä alas tultaessaan tömpsähtää maahan niin, että joutuu miltei jopa hetken miettimään seuraavaa liikerataa, kun Tippa tekee kaiken liikkeiden jatkoksi. Tippa tekee loikkansa edelleen vaivatta, eikä ole vielä kertaakaan epäonnistunut hypyissään. Tippa nauttii hyppelyistä, sillä niin saa helposti kaipaamaansa huomiota. Häntä heiluu villinä ilmassa ja selkä on koreasti asennossa. Pää topakkana ottamaan silitykset ja muut huomion osoitukset vastaan. Mikäs Tippaa on silittäessä, sillä Tippa on omanlainen suuri persoona.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti