maanantai 23. marraskuuta 2015

Ruudun takaa

Jetta on ihastunut TV:n nakuttajaan
Harvoin TV:n luonto-ohjelmat tarjoavat kissoille viihdykettä, mutta nyt on löytynyt ohjelmasarja, joka kiinnostaa ainankin Lakua, Hannua ja Jettaa. Sunnuntaisin pyörähtävä yhdeksän minuuttinen Pohjolan Luonto TV ykkösellä vangitsee ja naulitsee kissapolon TV.n ääreen. Klo 19.30 alkava luonto-ohjelma herkuttelee sopivan kokoisella kuvalla ja kissoja kiinnostavalla äänimaailmalla. Äänimaailma tavoittaa nopeasti nukkuvankin kissan ja herättää helposti tämän kiinnostuksen. Lämpin peti hylätään ja kömmitään ruudun eteen. Kuvakerronta on juuri sen verran leppoisaa, että kissa ehtii kiinnostumaan kuvan eläimestä. Lintua kohden otetaan pari askelta ja kun lintu lentää ruudusta pois, sitä seurataan ja ihmetellään mihin se meni!? Samoin pienten mönkijöiden ja tonkiaisten kohdalla - niitä ihmetellään mistä TV.n nurkasta ne tulevat ulos. Kiinnostus on vilpitöntä. Suurempia otuksia, kuten kettuja tms. katsellaan jo hieman kunnioittavammin. 

Pohjolan luonto on "koko perheen ohjelma", jopa kissataloudessa. Se löytyy ainankin YLE areenasta ja TV:stä sitä tulee vielä vähintäänkin pari jaksoa.

Toisenlainen ruutu kokemusToisenlaisen ruutu kokemuksen sai kokea Sofi tässä viime viikolla kun piha täyttyi lehtipuhaltajjien suurella armeijalla. Meteli oli valtava kun teknologian yksi ärsyttävimmistä keksinnöistä eteni nurmikolla, tuhoten sen kaunista pintaa. Puhallin raapi märkiä lehtiä nurmesta irti, heittäen ne höyhenenkevyesti ilmoille. Tällaisessa taistelussa tuli tietysti ohilyöntejä ja suttua siinä määrin, että yksi märkivä koivunlehti lätsähti ikkunaan kiinni ja jäi siihen turvaan traktorin kauhalta. Taistelun tauottua ja maa-aineksen laskeuduttua kissatkin uskaltautuivat katselemaan ikkunoista ulos. Sofi valitsi pihan perän ikkunan, ehkä juuri sen vuoksi kun tämä koivunlehti oli juuri näköalatasanteen kohdalla. 
"Minun aarteeni", tuumi Sofi ja päätti napata helpon saaliin ikkunasta. Vaan eipä saanut Sofi lehteä kiinni. Ei saannut vaikka kuinka raapi. Lehti pysyi ruudun ulkona ja Sofi ruudun sisällä - raivoisasta yrittämisestä huolimatta. Sinnikyyttä kesti kymmenisen minuutti ja tämän jälkeen oli luovutettava. Kaikkea ei voi saada, sen päätteli Sofikin.  


"Pakko luovuttaa", tuumii Sofi
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti