maanantai 11. huhtikuuta 2016

Robo fish

Välillä löytää kissoille leluja hieman oudommista paikoista. Tällä kertaa kolusimme "eläinkauppa" BR-lelujen hyllyjä, sillä Perniön Seudun eläinsuojeyhdistys vinkkasi Facebook-sivulla videon avulla (https://www.facebook.com/242655892694/videos/vb.242655892694/10153680546867695/?type=2&theater)  
upeasta lelusta, joka näytti kiinnostavan kissoja. Jo kesää ajatellen, lelu piti hankkia testikäyttöön.


Robo kala ja hieno teline
Robo fish

Reilun 6 cm:n mittainen Robo fish on äkkiseltään katsottuna aivan eksoottisimpien vesien näköinen kala. Mitä Robo fish tekee? Se ui kuin kala ja se sukeltaa kuin kala! Pienellä paketista löytyvällä punnuksella se sukeltelee syvemmälle! Paketti mainostaa kalan liikkuvan viidellä eri liikeradalla - samainen informaatioteksti kertoo myös tuotteen olevan rauhanomainen ja vaaraton (ihmisille). Robo fish on amerikkalainen. Kala etenee pyrstöä heiluttaen kahden nappipariston voimin. Paristoja on myyntipaketissa kaksi varaparistoa - kalassa on patterit valmiina. Tosin ensimmäiset paristot hyytyivät melko nopeasti. Robo fish maksoi tarjouksessa 6e (ovh 9,99e). Robo fish vaihtoehtoja on kymmenkunta. Valitsimme sen, joka hieman muistuttaisi ainokaista akvaariokalaamme - Lakun mieliksi. Tosiasiassa kalakaupalla käytiin Lakun mieliksi. 

"Yritän etsiä, että mistä tää avataan". Innostuksessa paketti on tietysti hankala avata. Sitäkin haastavampi on vaihtaa patterit ja ohjekirja suosittaakin aikuisen suorittamaan pattereiden vaihdon. "Tää lähti jo liikkeelle". Ohjeet ovat tulkinnalliset, mutta luettavissa. Vaativat malttia.

Maltit hakusessa

Lopulta päästään asiaan. Vettä tuodaan vadillisen verran ja hait (kissat) saapuvat. Kissat pyörivät vadin reunalla kuin veren haistaen. Kala veteen ja show pystyyn. Vai syntyykö showta? Kalasta lähtevä säksättävä ja korvamatomainen ääni on erittäin kiehtova. Jotain tapahtuu vadissa ja myös sen ympärillä. Uteliaisuudella ei ole rajaa.
  

Lakua jännittää
Kala on aidon näköinen, sitä joutuu oikein kunnolla ihmettelemään. Pyöreässä vadissa se ui ympyrää, mutta kulmikkaammassa astiassa suunnat vaihtuvat. Sivummalla Laku ihmettelee koko touhua, eikä uskalla tulla vadin reunalle. Herkän Lakun itsetunto on selvästi kortilla. Yllättäen Hannu työntää ensimmäisenä tassun veteen, Laku seuraa turvallisen etäisyyden päästä - emännän jalkojen välissä! Sofi on myös kovasti kiinnostunut. Pikkuhiljaa tassuja uppoaa veden alle enemmän ja yhä enemmän kastuu myös olohuoneen lattia. Pisaroista pirskahtelee!

Lopulta Laku rohkaistuu, saapuu vadille ja kaivaa kalan "järvestä". Kala ei ehdi pitkään pyristelemään, kun Laku kissanvaistolla nappaa pyrstön suuhunsa ja kokeilee kalan hengissä oloa. Teknisesti kuollut on. Robo fishissä on tunnisteanturat, jotka kuivuessaan sammuttavat kalan automaattisesti.

Kala uiskentee pitkin iltaa ja aina se kiinnostaa. Jopa 13-v Tippa käy ihmettelemässä, lopulta kylpyhuoneeseen siirrettyä säksättäjää. Leikki on kosteaa puuhaa ja se kannattaa ottaa huomioon. Meidän koe-kalastajien vadissa kahlaamiset jäi tekemättä, mutta suuremmassa altaassa sekin lienee mahdollista. 

Lopulta Laku rohkaistuu!

Robo fish on lelu, jolla saa näppärästi uuden hauskan asian kissojen elämään, tuottamatta oikealla kalalla eettistä tuskaa. Lelu lienee aivan ehdoton hankinta pentuperheeseen. Kalaa tykätään kaivaa vedestä pois ja siirtää hieman, mutta kertaakaan sitä ei ole vielä hukattu. Kehitys kehittyy ja kissat kiittävät!Video ensitapaamisesta (kesto 1;20)


4 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa tuollainen, mutta sen kanssa kastuisi tassut! Ei minun juttu. Teitä ei kastuminen haittaa? - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa into olla vielä niin kova, ettei kaikkia oheiskostumisia huomaa! Tassuja kyllä ravistellaan kovasti, että kai se vähän haittaa, mutta ei se haittaa, kun on niin mukovoo!

   Poista
 2. Kyllä tuollainen pitäis ehdottomasti meillekin hankkia, nuo meidän pojat tykkää kaikesta tuollaisesta itsekseen liikkuvasta kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miinuksena täytyy huomauttaa, että kala on kova syömään paristoja. Mutta mitäpä sitä ei tekisi karvatassujen eteen!

   Poista