keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Telttailun riemua (sisältää teltta vertailun)!

Telttailu jos mikä on riemukasta! Sen tietävät myös kissat. Tämän seudun leirintäalueella tuntuu kissoilla olevan ikuinen festivaalityyli, sillä sen verran kovatassuista kyytiä teltat saavat. Aamulla jos teltan pystyttää, on se hyvissä ajoin ennen puoltapäivää mennyt vähintään pariin otteeseen katon kautta ympäri. Rytkettä riittää kuin latoromantiikassa parhaillaan. 

Vihdoin myös Pesonen on löytänyt telttailun mukavan puolen. Ensin pienellä avustuksella ja leikin varjolla tutustutimme Petskin telttojen ulkomuotoon ja lopulta Petski tykästyi telttailuun ihan omatoimisesti. 

Taloudesta löytyy tällä erää kaksi telttaa, joita ruoditaan seuraavassa:Cat Camp & Jalo retkiteltta  

Cat Camp
Jalo Retkiteltta
Jalo retkiteltan ollessa tarjouksessa, molemmat teltat maksoivat 5 euroa. Cat Camp oli nettiostos Zooplussan kautta ja Jalo retkiteltta löytyi Kodin Terran (Hämeenlinna) alennuslaarista. 

Cat Camp on perinteinen soputeltta, josta muodon lisäksi löytyy mm. ylösrullattava oviaukko, neljä kpl metallikiiloja joiden ansiosta teltan saa tukevasti maahan kiinni ja verkkoikkuna, josta ilma vaihtuu. Korkeutta on 36 cm ja leveyttä kantti kertaa kantti 43 cm. Jalon desing on hieman pidemmälle viety, sillä teltassa on mukana mm. lepattavat korvat, hiirimäinen kuviointi ja hieman kaareva pohja, joka tekee siitä keinumaisen. Pohjan ansiosta teltta pysyy myös hitusen Cat Campia paremmin pystyssä. Cat Campin desing on soputeltan ansiosta ehkä sympaattisempi.  

Jalo retkiteltasta on korkeutta ja leveyttä muutama sentti enemmän ja varsinkin korkeuden ja tilavuuden ansiosta se sopii myös pienille koirille.


Jalo sopii myös pienille koirille. "Hmm...en ole koira", tuumii Sofi
 

Molemmista teltoista on mukava vaania, mutta Jalon kolmen oviaukon ansiosta vaaniminen on mukavampaa. Jalossa on myös ryhdikkäämpi kynnys, jota kissat tykkäävät käyttää vaanimis piilona. Näkyvyys on Jalossa muutenkin "parempi" sillä sen verkko-osuus on suurempi. Toisaalta Cat Campin verkko mahdollistaa salaisemman vaanimisen. Molempi parempi.

Pesonen ihmettelee akustiikkaa

Teltat ovat helposti hoidettavaa nailon kangasta. Keveytensä ansiosta teltat pysyvät illan leikeissä harvoin pystyssä. Jalo vaikuttaa aavistuksen tukevammalta. Kovemmissa leikeissä Cat Campin verkko-osuus repeytyi melko nopeasti, samoin kuin teltan kaarien ompeleet. Sittemmin kaarien ompeleita on vahvistettu. Jalo retkitelttaan on parin viikon telttailun jälkeen ilmestynyt muutamia kynsien reikiä, mutta silminnähden vakavampia vaurioita ei vielä ole. Telttojen kestävyys lienee samaa tasoa. 


Molemmat teltat on helppo säilyttää, sillä ne taittuvat näpärästi ohuiksi levyiksi. Teltta säilyttää mielenkiinnon kun sitä ei pidä jatkuvasti esillä.Teltat ovat huomattavasti suositummat kuin esim. samaa materiaalia olevat tunnelit. Tunneleita aavistuksen arastellaan. Molemmat teltat ovat must, pakko-ostos. Kun kerran on ostanut, ei ilman voi olla! Kun teltan on laittanut lattialle, menee sinne heti joku. Cat Campin teltan ovea pidämme jatkuvasti auki, jotta Pesonen löytäisi sinne helpommin. Mielummin Pesonen telttailee kuitenkin Jalon kanssa, sillä oviaukot ovat helpompi hahmottaa. Hetken Pesonen tunnusteli aukkoja ja kun lopulta teltan ääriviivat tulivat selville, Pesonen silmin nähden riemastui uudesta ja eksoottisesta viihdykkeestä!


Pesonen kömyää teltasta ulos

Telttakausi on avattu - todellisuudessa se on ollut auki läpi viiman vuodenajan. Ja telttakausi jatkuu - se jatkuu hamaan tulevaisuuteen, sillä nämä töpötassut ovat hankkineet hyvissä ajoin jatkoaikaa telttojensa tonteille. Ja tietysti täyshoidolla!


Asteikko 1-5 tassua

lähde: 
http://www.zooplus.fi/shop/kissat/luukut/kissantalot/142712 
http://www.eurocenter.fi/tupsu/
6 kommenttia:

 1. Meillä on tuo catcamp ja se on huippu suosittu. Meidän telttailukausi on nyt ollut pari kuukautta tauolla, mutta nythän sen voisi taas avata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joo teltat esille - kevään lämpimimmän päivän kunniaksi! Retkeilykuvia ja -kokemuksia odotellessa!

   Poista
 2. Meillä on myös teltta, punainen. Ei tiedetä sen valmistajaa, mutta ollaan oltu oikein tyytyväisiä! Siellä pohjalla on sellainen pehmeä matto, ah <3 Välillä saa meidänkin teltta aika kyytiä, tuolla se nytkin on kumollaan...hups.
  - Crusoe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cat Campistakin oli jossain vaiheessa myös punainen kuosi. Teltta kuin teltta, niin tyytyväinen saa olla! Hups on hyvä!

   Poista
 3. Meilläkin on tollanen Cat camp, saman värinen! Se on ollut talven jemmassa, kun eihän talvella voi telttailla ;) Täytyykin muistuttaa ihmistä, että kaivaa sen esille. Meilläkin se kyllä kaatuu ja kulkeutuu ympäri kämppää ihan holtittomasti, mutta siihen on kiva syöksyä ja sieltä on kiva vaania kaveria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopi hopi, telttapaikat menevät kuumille kiville! Jostain syystä täälläkin tykätään syöksyä telttoihin. Ps. talvitelttailukin on ollut suosittua!

   Poista