maanantai 18. syyskuuta 2017

Muutama merkkipäivä

MERKKIPÄIVÄ I: Pesosen blogi tuli sunnuntaina kolmen vuoden ikään. Niin se aika juoksee! Pesosen blogi sai aikoinaan alkunsa siitä, kun kissaperheeseemme tuli useamman kissan lisäys ja aiemmissakin teksteissä esiintynyt mystinen "kissa-täti" oli halukas tietämään kissojen kuulumisia. Ensin viestiteltiin sähköpostilla; kuvia ja tarinoita lähettettiin, mutta kun huomattiin, että muutkin haluavat tietää ja nähdä kuvia, teimme hommasta julkisen ja perustimme blogin. 

Mitä kuuluu Petskille, mitä Petski tekee, mitä kuuluu Sofille
 (taustalla) - blogi piti luoda!

Yhtenä tarkoituksena oli myös tuoda esille sitä, kuinka sokea kissa (Pesonen) pärjää muiden kanssa, kuinka se ylipäätään pärjää! Tarkoituksena on ollut seurata Pesosen arkea, mutta kun melko nopeasti huomattiin Pesosen arki, toisaalta verkkaiseksi, mutta myös sosiaaliseksi, niin nostettiin samalla koko kissakatras selkeämmin esille. Kultainen lanka on kuitenkin yhä edelleen Pesonen ja sen pyrimme huomioimaan aina kun jotain oleellista kerrottavaa on. Kysyäkin saa!

Koska kuvilla on myös vahva kertojan rooli, niin sen vuoksi blogi sai rinnalleen Pesosen facebook sivun. Mikäli pelkästään Pesosen elämä kiinnostaa, löytyy sieltä varmasti paljon infoa ja iloa! 

Blogi on toiminut myös mainiona henkilökunnan muistikirjana! Mitä on tehty, mitä on ollut jne... Kuvista näkee elämän kulun. Blogi on toiminut myös porttina muiden blogeihin. Se on johdattanut kanssakissaihmisten maailmaan. Muiden blogeista saa hirveän määrän neuvoja, vinkkejä, rohkaisua jne... Syntyy eräänlainen lumipalloilmiö! Tuotearvosteluista on hyötyä, uutisia ja asioita saa itkeä ja nauraa. Muiden blogit tuntuvat yhtä tärkeiltä kuin omakin!

Kissablogi Pesonen on tullut siis kolmen vuoden ikään. Ihmisiäksi kissakalkulaattorilla käännettynä se tekee 25-vuotta. Olemme siis jonkinasteisen aikuisuuden kynnyksellä!
MERKKIPÄIVÄ II:

Laku (oik) nöyränä Pirin vieressä. Tippa taustalla.

Tasan viisi vuotta sitten (18. pvä syyskuuta) Piri tuli meille! Suuri ja pehmeä jättiläinen. Piri tuli, koska muut lähtivät. Piri jäi yksin. Vaihtoehtoja ei siis ollut. Viisi vuotta sitten, nuori Piri oli suhteessa muihin iso, mutta kuitenkin pelokas. Piri suhisi ja hyppi seinille. Piri on edelleen kookas ja hyppii seinille, mutta nyt ilosta. 

Piristä on n. viimeisen 1/2 vuoden sisällä kuoriutunut entistäkin pehmeämpi. Se näkyy siinä, kuinka rapsuttavat sormet uppoavat yhä syvemmälle turkkiin ja korvien taakse, leuan alle ja niskaan. Se näkyy siinä, kuinka Piri ottaa rapsutukset vastaan, pyörittäen päätänsä ja muutenkin rentoutuen. Piri on ylipäätään rohkaistunut ja pitää myös jöötä talossa.

Piri pitää selkeästi ainoastaan Hannusta. Jetta ja Sofi menevät, mikäli tytöiltä tulee aloitteet. Molemmat, Jetta ja Sofi selkeästi ihailevat Piriä. Onhan Piri kookas karvainen köriläs! Lakun kanssa Pirillä on paikoin kommunikaatio ongelmia ja Tipan ja Pesosen kanssa Piri on eri aaltopituudella. 


Päiväkirjamerkintä 19.09.2012:
Piri yllättävän reipas. Puskee poikia. Tippa ei oikein sulata ja Jepukin murisee.


Piri on hieno kissa. Nimensä veroinen, aavistuksen outo, mutta persoonallinen pehmeä jättiläinen. Tuntuu siltä, ettei Piri ole vielä paljastanut kaikkea suuresta  persoonastaan. Ja hyvä niin!


Arvoituksellinen Piri

10 kommenttia:

 1. Teidän talossa aina tapahtuu jollain kissalla ja siksi postauksia on kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Kieltämättä tähän porukkaan mahtuu tapahtumaa! PS. Seuraava kakku leivotaan tulevaksi viikonlopuksi! Onhan siinäkin vielä pari päivää välissä aikaa... (hymiöllä mennään). -henkilökunta-

   Poista
 2. Onnea blogivuosipäivästä ja hienosta, suuresta ja pehmeästä Piristä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kolme vuotta on humahtanut nopeasti blogin parissa. Pirin kanssa humahtalee muuten vain! -henkilökunta-

   Poista
 3. Suuret onnittelut kummastakin syystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otamme suuret onnittelut ilolla vastaan! Kiitos. Mukavaa syksyn jatkoa! -Pesosen porukka-

   Poista
 4. Onnea kolmesta vuodesta ja monia, monia lisää ! Onnea myös Piristä ja yhteisistä vuosista. Niitäkin monia, monia lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kun nyt tarkastelee em. juhlakaluja, niin aika täydentäviä juttuja ovat olleet. Blogin parissa on viihtynyt niin tekijänä, kuin lukijana. On saanut olla liki päätoiminen "toimittaja"! Samalla on saanut todella syventävän annoksen kissojen valokuvaamista, joka on todella haastava laji!

   Ja Pirihän on kirjaimellisesti läsnä jokaisessa päivässä! -henkilökunta-

   Poista
 5. Onnittelut merkkipäivistä! Pesosen ja kamraattien elämää on ollut kiva seurata. Seuraamme jatkossakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän me vielä jotain keksitä. -Pesonen porukoineen-

   Poista