sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Kakkaua, nam nam!

Ajoittain, n. kerran vuodessa tulee hetki jolloin juhlitaan myös henkilökunnan ikääntymistä ja tuolloin yritetään pöytää laittaa muutenkin koreaksi kuin vain pyyhkimällä pöytäliina puhtaaksi. Yleensä pöydästä löytyy joku kakku tai muu vastaava, taitojen mukaan. Tällä kertaa valitsimme tuon jälkimmäisen eli taitojen mukaan ja kuvioksi valitsimme... valitsimme...öö.. valitsimme kakun.


Tässä leivotaan!

Kakun kuvio löytyi käytännössä internetistä, mutta todellisuus taitaa olla jossain tuolla lattialla. Ja täydestä meni! "En syö", oli ensimmäinen kommentti kovaääniseltä hämeenlinnalaiselta. "En syö pa....". Kakkua käänneltiin ja katseltiin, mitä kaikkea "röpön" sisältä löytyy. Siellä oli oleelliset pissapaakut ja löysät kakat, mutta raja vedettiin matoihin, niitä ei tehty. Armahdettiin vieraat. 


Kuva ei aivan välitä todellisuutta, mutta nam nam!


Kakun pohjalle tuli normaali kakkupohja ja kostukkeet, väliin tuli hieman kermaa ja pinnalle röpöksi murskattua digestiveä. Kakkapatukat tehtiin tummasta suklaasta. Tumma suklaa oli aavistuksen haastava työstää, mutta tähän hätään ei vegaanisesta keittiöstä muuta löytynyt. Lasivuoka ei teokselle ihan paras mahdollinen astia ollut, mutta olennainen välittyi. Kakkulapioksi oli tarkoitus hankkia oikea vessalapio, mutta kaappeja kaivamalla löytyi jonkin näköinen ritiläkauha, joka soveltui vallan mainiosti vessalapion rooliin. 

Vaikka kakku vaikutti aavistuksen heppoiselta makumaailmaltaan, niin silti se maistui. Vieraat santsasivat sumeilematta ja iloitsivat vilpittömästi estetiikasta. Hauskaa oli, joten kunnolla nauramalla taisimme saada menetetyn vuoden takaisin!

10 kommenttia:

 1. JOO tämä kakku nauratti mua ihan holtittomasti! Olen saanut siihen reseptinkin joskus aiemmin, mutta en ole vielä itse ehtinyt tekemään. "Ehtinyt" joojoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä melkein itkua väännettiin, kun sitä syötiin. Tosiaan kuva ei tee ihan oikeutta, mutta lopputulos "palkitsee". Jokainen voi säätää ja tehdä pieniä hienouksia sen mukaan kun kehtaa. Kyllä tuolla kakulla piireissä naurut saa!

   Poista
 2. Ai niin - onnittelut synttärisankarille kans!

  VastaaPoista
 3. Ei oo todellista! Tosi hieno kakku. :D :D :D :D

  Bongasin saman(laisen) kakkuohjeen myös jokin aika siten ja mietin, että uskaltaisikohan tuota tehdä. Ehkä täytyy joskus kokeilla, kun teilläkin kerran oli menestys!

  Ja onnea synttärisankarille täältäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaa uskaltaa. Menee hieman askartelun pariin, mutta ei haittaa. Aina on hyvä päivä juhlia - tai juhlistaa. Porukka kasaan!

   Poista
 4. Nami! Miukumaassa sain tuollaista vessakakkua maistella 1,5v sitten; sopii niin kissakotiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin, kakulle tuli nimikin. Sopii kissakotiin ja kissakodissa vieraileville huumorintajuisille ei kissaihmisille. Helppo tehdä ja maukasta!

   Poista
 5. Joo, meillä oli tuollainen Sofin 10 v -synttäreillä ja hyvin maistui kissatädeille pienen kiljahtelu- ja kuvaustuokion jälkeen :) Kissanvessakakuksi minä sitä kutsuin :)
  Onnea synttärisankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se meilläkin miesvieras kiljahteli ja kuvasi! Kissanvessakakku - hyvä nimi.
   Nyt kun tuo kakku on jo ruokailtu, niin täytyy kyllä vielä sanoa, että fiilikset tuosta kissanvessasta säilyvät loppuun asti. Ei haittaa vaikka puolet on jo ruokailtu. Hyvä kakku! Täynnä tunteita!
   Ja synttärisankari kiittää ja niiaa. -henkilökunta-

   Poista