sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Hannu

Hannu on ollut Pesosen blogin tinkimätön tähti alkusyksyn ajan ja syystäkin; onhan kyseessä todella tyylikäs hra Golden Brown, joka olemuksellaan hurmaa katsojan kuin lukijan, vaikka olisi kuvissa pelkkänä varjona. Hannu on myös heittämällä piirtänyt nimensä tuloksiin, jotka toisten huulilla aiheuttavat silkkaa pelkoa ja hämmennystä. Hannun hiekanheiton SE-tulos tulee jäämään historiaan. Hannu on myös aiheuttanut syvää huolta, sillä niskassa oleva patti on jättänyt Hannun 10-vuotis juhlat pimentoon. Totta, kaiken tämän monipuolisen hässäkän keskellä Hannu on tullut 10-vuoden ikään! 

Ei tässä vielä kaikki. Jo toukokuun lopussa lupailimme vakiolukija Analle paljastuksen Hannun mieliteoista. Nyt on sen aika. Nostetaan Hannu siis kirjaimellisesti pöydälle.

Hannu


Pesosen porukan henkilökunta on aiemmin kuulunut ravinnoltaan sekasyöjiin ja päätoimittajan yksi herkuista oli mm. valmiiksi grillattu broileri. Samaiseen herkkuun tuntui tykästyvän myös Suti-kissa, joka halusi broileria lopulta niin kovasti, että ajoi parhaimmillaan "päätoimittajan" mutustamaan broileria suljettujen ovien taakse kylpyhuoneeseen. Sitten supermarkettien valmiiksi marinoidut hyllyt alkoivat kaatumaan päälle ja broilereiden ja muiden lihatuotteiden elinkaari tuli päätökseen. Henkilökunta hippeytyi, siirtyi vegaaniseen ruokavalioon ja antoi kaikkien eläinten jatkaa elämäänsä. 

Sutia ei enää ole, mutta tässä vaiheessa varjoista valoon tepsuttelee Hannu. Vegaanina kun ei tarvitse tinkiä mistään, niin yhtälailla täällä keitellään nakkeja tai lätkitään leivän päälle leikkeleitä. Kerran kun olimme laittaneet lauantai nakit (tofu-nakkeja) kiehumaan ja istahdimme sohvalle niitä järsimään, tuli Hannu paikalle nenä ilmaa halkoen. Ihmettelimme Hannun hieman äkkinäistä saapumista ja "outoa" käytöstä. Sitten Hannu alkoi lähentelemään ja kinuamaan. Tassu tapaili kynnet esillä sohvan reunaa ja kaveri käyttäytyi kuin lasten kemuilla onginta paikalle jonon ohittanut öykkäri. Montut auki äkkäsimme, että poika on tofu-nakin perään ja annoimme pienen jäähtyneen tofu-nakin palasen. "Ei kai se tällaista", mutta pikku näkäre hävisi hetkessä ja Hannu kinusi lisää!? Hannu oli tykästynyt lihattomaan nakkiin.

Hannu on kiinnostunut henkilökunnan
iltapalasta

Hannu on todella kiinnostunut henkilökunnan
iltapalasta


Sama toistui leikkeleiden kanssa. Leikkeleitä syömme harvakseltaan, mutta nakkeja silloin tällöin. Hannu tulee paikalle ja annamme pienen palan tai kaksi. Se on herkku ei ruoka. Kissa on lihansyöjä, ei vegaani. 

Itse olemme vegaaneja ja kissat lihansyöjiä. Olemme sinut asian kanssa - paukuttelemme jäätyneitä raakaruokapaketteja annospaloiksi, tarjoamme jauhettua lihaa jne... Hannu on Hannu. Hannu on periaatteessa ainoa, joka tulee pyytämään nakkia tai leikkelettä. Piri saattaa joskus näykkäistä riisipiirakkaa, mutta siihen se pääosin jää. 

Hannun 10-vuotisjuhlia juhlimme pienesti, mutta usein. Niin paljon patin sisälmys vaivasi. Nyt tilanne on siltä osin rauennut ja voimme jatkaa juhlimista lisää. Parhaimmat herkut löytyvät onneksi kissanruokakaapista! Nam nam!


Pulla on pullaa, ei kissanruokaa

9 kommenttia:

 1. Onnea täydestä kympistä Hannu!! Ai Hannu haluaa miellyttää niin kovasti ihmisiään että on valmis olemaan vaikka vege 😉😸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannu kiittää ja nostaa häntää! Hannu haluaa herkutella ja nauttia koko touhusta täysillä!

   Poista
 2. Hannulle suuret onnittelut! <3

  Ja ihmisille onnittelyt hippeydestä ja vegaaniudesta (ainoa oikeasti kestävä elämäntapa; täällä siihen ei vielä olla pystytty) ja kysymys, että mikä on teidän/Hannun mielestä paras vegenakki? Täällä on syöty Poutun tofukasvisgrilleriä ja Lidlin Urho-vegemakkaraa, mutta molemmat ehkä jättävät vähän toivomisen varaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannu kiittää suurista onnitteluista!!

   Tuo Pouttu, Hannun tykkäämäkin on parasta ranskalaisten kanssa (kannattaa laittaa pellille vasta loppuvaiheessa, ettei kypsy liikaa). Pouttu muuten on liian höttöä. Kattilan kautta keitettynä ykkönen tällä erää on Bon Soya Kasvisnakki ja nuotiolla menee ihan ok valkosipulinen Tofurky Original Sausage Kielbasa. Lisäksi Wheatyn tuoteryhmästä löytyy nippu hyviä, mutta ovat hieman hinnakkaampia. Kokeilemalla löytää. http://www.vegaanituotteet.net/valmisruuat/kasviproteiinituotteet/

   Poista
  2. Kokeilemalla löytää ja me kokeillaankin "halvin, toiseksi halvin, kolmanneksi halvin..." kunnes löytyy jotain mitä voi edes silloin tällöin syödä. :'D Ei voi ymmärtää, miksi kasvishommat on niin kalliita! Bon Soyaa oon muuten ehkä syönyt ja taisi olla hyvää!

   Poista
 3. Onnittelut kymppi-Hannu! Vai vegaanista tekee mieli. Ootpas hassu kissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymppi kiittää ja ottaa avomassuin hassun kissan tittelin vastaan:)

   Poista
 4. Onnea Hannu !
  Meillä on täällä yhtälailla vegaanisen itsensä löytänyt Börje, jolle maittaa hummus, idut, herkkusienet ja punainen paprika. Oliskikohan herraskissat peräti sukua toisilleen ;) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hummusta ei hetkeen ole ollutkaan. Täytyykin udella Hannulta, onko Börje tuttu? Niin tai näin, laitetaan Börjelle terveisiä! -Hannu porukoineen-

   Poista