perjantai 17. toukokuuta 2019

Piri

Pissavaivojen vuoksi Tammiston Evidensian teho-osastolla kolme päivää ollut Piri saatiin kotiin torstai-iltana - mutta tilanne on edelleen herkkä. Selässä on kipulaastari lauantaihin asti ja pissaamista edistävää lääkettä annetaan. Pahimmat lääketokkurat ovat jääneet taakse, mutta ei Piri läheskään normaali ole. Ruoka ei maistu, eikä pissaaminen ole vielä totuttua. 

Piri annettiin kotiin, koska munuaisarvot olivat normalisoituneet ja Piri oli tehnyt pissan ilman katetria. Myös kotimatkan aikana koppaan oli tullut pissa. Pirillä oli kotiin tultaessa kauluri, joka myöhemmin vaihdettiin itse tehtyyn toipilaspaitaa. Kaveri oli selvästi huojentunut, kun pääsi eroon kaulurista.

Tänään saatiin myös tulokset virtsan bakteeriviljelystä, eikä tuloksissa ollut mitään viitteitä tulehduksista. Näin saimme pilleri-listalta antibiootin pois. 

Tilanne on kuitenkin herkkä. Pelottavan herkkä. Pissaa tulee, mutta pienissä määrin. Piri pitäisi myös saada ruokakipon äärelle ja vettä juomaan. Sivusilmällä tarkkailemme ja samalla pyrimme elämään "normaalia" stressitöntä elämää. Viikonloppuna saamme toivottavasti kaikki lepoa. Edelleen mentävä askel kerrallaan.

Piri, vielä "kuuppa" päässä

4 kommenttia:

  1. Voi Piri-kulta. <3 Ihanaa, kun saitte hänet kotiin; varmasti parempi olo potilaalla tutuissa ympyröissä, vaikkei siltä vielä vaikuttaisikaan. Pidetään yhä peukkuja ja lähetellään tsemppejä, että elämä nopeasti paranee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljakseen homma etenee. Kipulaastarin tenho lienee hiipumassa, kun kaverin silmät ovat oijenneet. Muutenkin Piri on aavistuksen normaalimpi - pariin otteeseen viipynyt ruokakipolla pidempään. Pissa vaan saisi vielä tulla kuten ennen. -henkilökunta-

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Yritys on kova. Eilen illalla Piri piipahti leikkituokiollakin ja ruoka on hieman maistunut. -henkilökunta-

      Poista