lauantai 25. huhtikuuta 2020

Patti

Muutaman viikon ajan olemme tunnustelleet Sofin vasemman kyljen kupeessa ollutta pattia ja nyt tunnustelut riittivät. Ripeä aika lääkärille ja patista selvyyttä. 


Just käytiin, eihän mennä uudestaan...

Patti on tuntunut henkilökunnan hyppysiin niin selvästi, ettei lääkärillä ollut minkäänlaista epäselvyyttä löytää sitä tutkimuspöydälle jämähtäneestä Sofista. Patista irtosi helposti hyvä näyte. Ulkoisen ja mikrokooppisen tutkinnan jälkeen patti nimettiin suurella varmuudella lipoomaksiSuuri kivi kolisi harteilta alas. Patti on samanlainen rasvapatti mitä Hannulta on löydetty. Pattia pidetään kuitenkin seurannassa, sillä se saattaa voimakkaasti kasvaessaan haitata etujalan liikettä. Nyt patti ei tunnu Sofia haittaavan.

...ehkä ei mennä...

Koronan
vuoksi lääkärikäynti oli aavistuksen tavallisuudesta poikkeava. Vastaanotolle sai mennä vain yksi henkilö potilaan kanssa ja meno oli ajoitettava juuri ennen varattua aikaa. Itse tutkimushuoneeseen ei saanut mennä kuin potilas. Ensin Sofi oli hetken aikaa hoitajan kanssa kaksistaa, jonka jälkeen Sofi jäi yksin toimenpidehuoneeseen. Tovin päästä tuli lääkäri tekemään tutkimukset. 

Tällaisena hankala aikana pienempikin vaiva muuttuu mittakaavoiltaan suuremmaksi. Nyt selvisimme huokaisulla. Hyvä näin. 

Ei mennä. Hyvä

4 kommenttia:

  1. Nuo patit ovat aika pelottavia, onneksi Sofin pallura selvisi vain rasvapatiksi! :) Täälläkin ollaan oltu oudon patin takia lääkärin kopeloitavana (ei kissat, vaan minä) ja sekin julistettiin rasvapatiksi, vaikkei edes näytettä otettu... Kaipa sillä tohtorilla oli maagiset hyppyset, kun tiesivät heti mistä oli kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patti saa aina pelon hereille. Onneksi on olemassa myös rasvapatteja, mutta mielummin mentäisiin ilman kokonaan. Myös henkilökunnan on syytä pitää itsestään huolta. -henkilökunta-

      Poista
  2. Hyvä että rasvapatti. Tosin viime kesänä Pepsiä ärsytti se niin paljon että leikattava se oli pois.

    Ei edes vastaanottohuoneeseen kissan kanssa, yyh ☹️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä rasvapattikin harmilliseksi muuttuu jos se häiritsee liikkumista. Silloin se saattaa vaurioittaa jotain muuta ja reagoitavahan siihen on. Eikä ollut yhtään kiva antaa Sofin olla yksikseen tutkimushuoneessa. Nyt tyttö vaikuttaa reippaalta itseltään! -henkilökunta-

      Poista