tiistai 10. maaliskuuta 2015

Onks tukka hyvin?


Ai ai kun tekee hyvää, tuumii
Pesonen
Kevään korva saa porukan naisväen laittautumaan hienoksi. Välillä on hyödyllisen hauskaa kaivaa kampa esiin ja yllättää Pesonen kampaamalla turkki hienoksi. Ensin Petsku hieman ihmettelee, kun se joka silittää ei olekaan käsi vaan jokin outo väline. Sitten kun tajutaan mistä on kyse, jää Petski kuuntelemaan kampauksesta lähtevää rahinaa ja muita ääniä jotka liittyvät toimenpiteeseen. 

Pesonen seisoo tomerana paikallaan, eikä esim. kellahda kyljelleen tai muuten lakoa maahan. Häntä on puolitangossa, kuin U-kirjain väärinpäin. Pesonen kuuntelee ja tuumailee kuinka kauan kampaaminen kestää ja saattaa ehkä kurahdella. Kurahtelu saattaa olla myös muiden kanssa keskustelua, sillä kampaajantuoli kerää uteliaita ympärille. Tuumailua tai lähinnä nautiskelua kestää pitkään, kunnes maltillisesti Pesonen päättää, että nyt riittää ja kävelee tilanteesta pois.

 Pesonen on mukava kammattava, sillä töpäkän paikallaan seisomisen ansiosta saa molemmat kyljet kammattua mukavasti. Ohuen hienoa karvaa irtoaa melko paljon. Turkki on kauniin silkkinen, toisin kuin 1 ½ vuotta sitten, jolloin se nysämäistä. Nyt kelpaa ottaa kevät vastaan täysin rinnoin!

                                           Niilo  
Niilon vointi pysynyt hyvänä

Niilo voi tilanteeseen nähden tällä hetkellä hyvin. Lääke tehoaa. Yksi purkki (30 tabl.) Prednisolia on mennyt, eikä uusia kohtauksia ole tullut. Niilo on reipas, aktiivinen ja osallistuva - jopa välillä juoksee! Niilo on normaalin pirteä, eikä esim. kärsi minkäänlaista lääketokkuraa. Ruoka maistuu ja suoli toimii. Pissat olivat aluksi lauttamaisia, mutta nyt niidenkin koko on pienentynyt.

Lääkkeen Niilo ottaa reippaasti, kuin tietäen sen olevan hyväksi voinnille. Yleensä lääke menee ensi yrittämällä. Perään annetaan Virbacin digestive-naksuja. Lääkkeen annossa on noudatettu rutiinia eli se annetaan arkisin n. 7-7.30 aikoihin ja viikonloppuisin ehkä hieman myöhemmin. 

Toki kaikki poikkeva huolestuttaa ja on ollut hetkiä jolloin Niilo on muutamaan otteeseen viettänyt katsettaan oikealle hieman liian pitkään tai sitten istunut niin, että sen voisi tulkita kyhjöttämiseksi. Tilanteet saattavat olla myös ylireagointia tai liikatarkkailua. Totuus on kuitenkin se, että pääosin nautimme täysin rinnoin ajasta, jota saamme viettää perheen viisaimman kanssa. 

Niilo pesee tarkasti turkkinsa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti