tiistai 17. maaliskuuta 2015

Lakulla ei ole kaikki kupit kaapissa - vai onko sittenkin!?

Pölyhiukkaset täyttävät ilman ja olohuone humisee töpsöttelystä. Illan leikkituokio on kiihkeimmillään. Kaikki osallistuvat karkeloon omalla tyylillään, ja kaikki ovat keskittyneitä..., paitsi yksi on joukosta sivummalla. Laku röhnöttää penkin päällä, eikä ole kuulevinaankaan leikin kutsua. Laku on aivan muissa maailmoissa, täysin omissa oloissa. Ei kuule, ei näe - meitä.


Lakun ajatukset ovat karkuteillä.

Laku on rakastunut! Nuoren miehen sydän on vinksahtanut, heittänyt kuperkeikkaa, häränpyllyä, lintukaruselli pyörii pään ympärillä, kaikki kupit eivät ole kaapissa. Laku on rakastunut itseään reilusti yli kymmenen vuotta vanhempaan kalaan, leväbarbiin!


Lakulla roihuaa!
Katseet vaihdettiin jo reilu vuosi sitten, kun Laku pääsi ensimmäisiä kertoja tutustumaan ympäristöön. Uteliaisuus ja mielenkiinto heräsi tähän tummaan ja tuliseen Kaakkois-Aasian kalaa, joka kuulemma voi elää jopa 10-vuotiaaksi. Tämä yksilö täyttää kohta 14-v! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Siitä lähtien Laku on pomppinut akvaarion päällä, kyljissä ja milloin missäkin, mutta viime aikoina kevään kulkiessa aurinkoista tietä, on suhde edennyt silmäpelistä, liki kiihkomieliseen tuijottamiseen.

Kesken leikin, kesken ruokailun, ohikävellessä Laku jää akvaarion luo
lepuuttamaan silmää. Välillä hyppii nuoren varsan lailla pöydän reunalle ja etsii ystävää kasvillisuuden seasta. 

Kaakkois-aasian kaunotar;
Leväbarbie
Välillä oli lemmessä tyven, välinpitämättömyyden vaihe ja luulimme, että suhde on tullut tiensä päähän. Oli myös hetki, jolloin leväbarbi vaikutti sairaalta ja luulimme sen tekevän lähtöä sinisimmille vesille. Ilahduttaaksemme Lakua hankimme kirpputorilta akvaario DVD:n ja Laku tykkäsikin siitä. Samanlaisella innolla ja uteliaisuudella otti sen vastaan ja tapaili tassulla kuvaruudulla lipuvia kaloja. Barbie kuitenkin piristyi ja uuden hehkun myötä se puhalsi myös Lakun sydämen ennen näkemättömään roihuun. Ja liekki palaa nyt voimakkaammin kuin koskaan!

Ei syömään edes ehdi.
Lakun tunteet ovat vilpittömät, eikä barbiekaan ole itseään piilotellut. Se ei ole kiusaantunut. Kaakkois-Aasian kaunotar on kuitenkin vanha ja väistämätön on kohta edessä; sen jälkeen akvaariosta sammuu valo. Laku on jo iso herra ja (toivottavasti) valmis elämän kiertokulun raadollisuuteen. Siihen asti Laku ja Barbie saavat nauttia tuhkimotarinastaan ja elämänsä keväästä täysin rinnoin! Antaa kellojen soida!PS: Juttua kirjoittaessa, 
Laku istui akvaariopöydän kulmalla.


Lähde:
wikipedia 

  

2 kommenttia:

  1. Ja vielä sitten vanhempi nainen tuo Barbie, ennenkuulumatonta niin monella tapaa :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Posket punaisina täällä seurataan, kun lempi leiskuu pimenevässä kesäillassa!

      Poista