perjantai 27. maaliskuuta 2015

Reissun päällä

Pesosella edessä lääkärireissu
Viikon sisällä piipahdettiin kahdesti lääkärin pakeilla. Laitettiin rokotuksia kuntoon. Sunnuntaina oli parin tunnin aikana mahdollisuus käydä drive-in rokotustempauksessa. Käytettiin hyväksi, sillä se tuli liki puolet edullisemmaksi kuin eläinlääkärin varatulla vastaanotolla. Yksi kissa maksoi 45 e ja toinen saman talouden kissa sai rokotteen kymmenellä eurolla. "Vastaanotto" oli löytöeläintalon sivuhuoneessa, johon ohjattiin saapumisjärjestyksessä. 

 Drive-in on siinäkin mielessä mutkaton tapa, sillä siinä ei tarvitse huolehtia ajanvarauksesta ja sen myötä saa käyttää stressittömästi aikaa suostutella kissoja kuljetuskoppaan. Matkaan lähdettiin Sofilla ja Tipalla; ne tulivat suosiolla mukaan. Suosio tosin loppui auton takapenkille saavuttaessa, sillä takapenkin formulat aloittivat huudon ennen auton starttausta. Kilvanajot kestivät koko matkan - taisivat vuoroin olla kärjessä, aivan ylimmällä johtopaikalla.

Viikon puolivälissä oli Pesosen ja Lakun vuoro. Sama kolmoisrokotus maksoi eläinlääkärillä n 100 e, kun drive-innissä se oli 55 e. Selkeä ero siis. 

Pesonen meni koppaan kiltisti, kunhan oli alun hälyäänistä rauhoittunut. Mikäli Pesonen olisi jossain vaiheessa pelästynyt jotain, olisi tilanne saattanut olla toinen. Pelästyessään Pesonen saattaa juosta esineitä päin tai mennä sängyn alle niin junttaan ettei sieltä ole pois tuleminen. Kopassa Petsku tiesi heti missä on ja otti rauhallisesti istahtaen paikkansa. Matka sujui hienosti, Pesonen kuunteli uteliaana ympärillä vellovia ääniä. Rauhallisuus loppui eläinlääkärin vastaanottotilassa, kun sisälle saapui suurikokoinen koira, joka rapisutti kynsiään lattiaa vasten ja huohotti äänekkäästi. Sitä Pesonen pelästyi ja litistyi kopan takaseinään. Samalla silmät pelmahtivat lautasiksi. Pesosen kotikonnuilla naapurissa oli ollut koira, jonka omistaja antoi sen ajaa kissoja puuhun. Näin ymmärtää siis sokean Pesosen pelot. Siirryimme odotushuoneessa Petskin kanssa hieman sivummalle.

Matkan rasituksista palautumassa
Pesonen oli hyvää pataa lääkärin kanssa, joka tutki Petskun pintapuolisesti. Takahampaissa pilkotti hieman hammaskiveä ja ientulehdus irvisti, mutta muuten reipas tyttö sai puhtaat paperit ja rokotteen "kaupanpäälle".

Lakun matka oli yhtä mutkaton ellei lievää strutsi-leikkiä lasketa mukaan. Mitä lähemmäksi lääkärin tutkintavuoro tuli, sitä syvemmälle kopan peittoihin Laku sukelsi. Lakulla kaikki oli ok, pientä kurkkurahinaa lukuunottamatta. Lääkäri ei siitä ollut huolissaan. 

Kotona kopan avauduttua ensin Pesosella pää pyöri suuntavaistoa etsien, mutta kun parvekkeen ovi aukesi, tulivat ilmansuuntien tuoksut nenään. Pesonen laittoi itä-lännet ojennukseen, kävi juomassa, kiersi keittiön, söi ja alkoi pesemään. Sen verran tuli taakkaa harteille, että seuraava päivä meni pitkälti levon merkeissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti