perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hyvää pääsiäistä!

Kukon kordinoidulla askelparilla harppoo Pesonen pitkin huoneistoa aivan kuin olisi sunnuntai. Yli kynnysten, yli räsyisten mattojen reunojen ja yli muiden pienten olemattomien esteiden. Selkä suorana ja nenä eteen kuin auton valot. Kaareva häntä köli ja korvat kaikuluotaimet. Hukassa on ruoho ja hukassa kilipallo. Tai ei haittaisi mikäli ne löytyisivät. Näin tuumaillen. 

Vihreässä huoneessa on jotain outoa. Kuumaa ja outoa - siispä sinne! Kaatuu Pesonen ja panee kissaparan pyörimään kierimään ja aivan vähän kurisemaan. Tuskin tuskissaan. Aurinko nipistää ja kutittaa kierivää karvakasaa. Grillaa käärylettä. Kuumottaa notkeaksi ja löysäksi ja näyttää mitkä voimat sillä on saada kissa venymään. Tovin pitää kurahdusotteessa, kunnes vie katseensa nurkan taakse.

Eteisessä pyörähdys ja piruetti. Makuuhuoneessa tankkaustauko. Tankkiin lisää tilaa ja liukkaan lattian hiekoitus. Desimittari näyttää nollaa - hyvillä nesteillä jatketaan. 

Keittiön kynnyksellä kuulostellaan. Yleensä kolisee, kilisee ja puhisee. Keittiö on sellainen. Ja välillä tömisee. Nyt on kaikki kupit kaapissa. Keittiön käytävä ei tänään ole jalkakäytävä. Vasemmalla olisi ruokapiste ja oikealla vesipiste. "Hmm..." Vasemman tuoreus tarttuu nenään. "Oikaisen vasemmalle". Ja valinta oli oikea. Maistaa jokaista kuppia vasemmalta oikealle. "Oi oi nam nam". 

Taitaa kohta oikaista. Merkkejä ilmassa. Hörppää vielä veden ja loikkaa olohuoneeseen. Pesee, pykkää ja silittää takkia ja venyttää kinttua. Kiittää kaikkia kurahtamalla. "Mutta nyt maistuisi jälkiruokaruoho". Vehreän vihreä, kastepisaroiden ryydittämä, raikas, tuore, suussarusahtava ruoho. "Joku kutsuu.., missä suunnassa". Kiertää päätä ja kuuntelee. "Nyt on paras istua hiljaa pyllyn päällä. Askeleita... lähestyy...". Kop kop. "Nimellä kutsutaan.., tuoksuu vihreä! Namskis miuku mauku! Hyvät kivat jälkkärit! Ja mikä kilinä!" Sofi laukkaa, ravaa, rullaa mattoa ja vähän juokseekin kilipallon perässä. Pesonen keskittyy kaatamaan ruohoa. Ei olisi pallo maistunutkaan.
Rai rai rai,
Italian TV ja ruoho on rai.
Pajun kissan kanssa
menen keräämään
sen vihreälehtisen puun oksia.
Lumesta vesipisaroita,
hiiren korvalla.
Pieni onkalo,
pieni kolo,
siellä minä Mauri ja päästäinen,
Pajun kissa ja pääsiäinen.


Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti