keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Pallot


Jalkapallo
Jalkapallon läpimitta on n. 5 cm. Se on pehmeä ja sen ansiosta se ei satuta. Hetkellisesti toimii eli kissa juoksahtaa perään ja "pelaa". Pitää pyöriessään rapsahtavaa ääntä. On hidas, eikä pompi. Hyvä kestävä materiaali ja kauniin näköinen; perheen miesten mieleen. Pallolla ei leikitä, ellei erikseen heitetä. Visuaalisuus tuo yhden lisäpisteen.


Asteikko 1 - 5 tassuaKoripallo
Koripallon (läpimitta n. 4 cm) muoviseoksen koostumus saa pallon pomppimaan mukavasti ja samalla pitää pallon nopeana, mutta se ei kissoja sen kummemmin kiinnosta. Koripallolla ei juurikaan ole pelattu, ellei sitä erikseen ole kissoille heitetty. Värinsä ansiosta hukkuessaan löytyy helpommin. Muovipinnan ansiosta lelu pysyy puhtaana. Muutama kynnenjälki on hieman rikkonut lelun pintaa ja lelu on alkanut rikkoutumaan. Lelukorin täyte. 


 
Asteikko 1- 5 tassuaTämän minikokoisen (läpimitta n. 4 cm)  tennispallon koostumus lienee sama kuin oikean tennispallon ja sen vuoksi lelu on aavistuksen liian kova. Pallo ei juurikaan pompi. Pallon kohderyhmä on koirat ja sen vuoksi se vinkuu, kun sitä puristaa. Se ei kissoja kiinnosta. Tennispallo on jäänyt lelukoppaan pölyttymään, eikä sitä leikeissä ole nähty. Pallo ei kiinnosta. 


Asteikko 1 - 5 tassua

Asteikkon 1 - 5 tassua


Värikkäät ja kevyet pikkupallot (läpimitta n. 3,8 cm) pyörivät lattiaa pitkin äänettömästi. Pallojen pinta on kovahko, joten heitettäessä se kopsahtaa. Saattaa sattua nenään osuessaan. Katoavat kokonsa ja sulavuutensa puolesta helpommin. Lelukopasta ei palloja haeta, mutta lattialla ollessa saatetaan antaa vauhtia. Kestävän oloinen. Ei kuitenkaan eroa edukseen.


Asteikko 1 - 5 tassua
Aktivointipallon, johon voi laittaa esim. naksuja sisälle luulisi olevan kovassa käytössä. Ainoa kova on pallon materiaali, joka esim. parketilla pitää järkyttävää meteliä. Kissat pelkäävät tätä palloa! Pallossa oleva kuviointi ja koko (n. 7,5 cm) lisäävät meteliä. Tämä lelu on turhake. 


Punainen lankapallo on ollut erityisesti Lakulle mieleen, vaikka pallo ei pehmeyttään edes kieri kunnolla. Pomppimisesta ei voi edes haaveilla. Läpimitta on suht perinteinen 4 cm. Pehmusteena jonkinnäköistä tekokuitua, joka melko pian kynsien jäljiltä pursuaa ulos. Liki äänetön. Sympaattinen.


Asteikko 1 - 5 tassua

Asteikko
1 - 5 tassua
Muovisen kilipallon ulkoinen kiiltävä ja kilisevä olemus on harhaanjohtava. Pallo  on ärsyttävä. Tiu´n  korkeaääninen kilinä riipii ja pallon kova rakeinen kuori pitää jo sinällään meteliä. Kova kuori on tuskin miellyttävä kissoillekaan. 

Asteikko 1 - 5 tassua
Huovutetun karvapallon tuotto meni eläinsuojeluyhdistykselle (Hesy). Huovútus on tehty pääsiäismunan muovisen yllätyskapselin päälle. Pallon muoto tapailee munan muotoa. Kapselin sisällä on jokin esine, joka helisee. Helinä on hentoista, mutta selkeästi erottuvaa. Ei pidä meteliä. Mukavan pehmeä huovutus on kiinnostanut hämmästyttävän vähän ja pallo on jäänyt vähemmälle käytölle. Huovutus on toistaiseksi säilynyt hyvin ehjänä. 


Uusia palloja päivitetään arviointeihin sitä mukaan, 
kun niitä tulee leikkeihin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti