keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Arkipäivän pihinöitä

Pesonen kävi aamiaisella
Olipa mukava syödä aamulla puuroa, kun Pesonen rouskutti napsuja vieressä. Pesosta ei haitannut lainkaan lusikan ja lautasen kilinä tai puuron tuoksu. Siinä ihmeteltiin toisiamme näkö- ja tuoksuetäisyydellä. Kun Petski sai nappulat syötyä, pomppasi se penkille, sai rapsutukset selkäänsä ja siitä jatkoi loikalla lattialle. 

Pesonen on pari kertaa tullut ovelle vastaan todella reippaasti; jopa niin reippaasti, että on saanut katsoa ettei "livahda" ovesta ulos. Pihalle Pesonen ei pääse, sillä sen verran matkaa ulko-oville on. Ei ole eduksi päästä rappukäytäväänkään, sillä siellä tilanne saattaa muuttua nopeasti. 

Lettupannun pihinä pelotti
Viikonloppuna oli arkipäivän tilanne, joka muuttui nopeasti. Sain rasiallisen lettutaikinaa markkinoilta tuliaisiksi ja illansuussa aloin paistelemaan lettuja. Ensimmäiset letut ovat aina hätäisiä ja epäonnistuneita, kun pannu ei pihahda kuumuuttaan. Lopulta kun paistinpannu oli kiukaan kuuma ja kaadoin taikinaa kauhallisen, päästi se niin kovan suhahduksen ja pihahduksen, että puolet kissoista painuivat piiloon, pelästyivät. Myös Pesonen hädissään yritti kartoittaa tilannetta ja kuulosteli varovaisin askelin sinne tänne. Huomasin kissojen säikähdyksen ja välittömästi rauhoittelin tilannetta, joka lopulta meni nopeasti ohitse. Ainoastaan Jetta viipyi hieman pidempään sohvan alla, kun sillä välin Pesonen otti jo parempaa kylkiasentoa sohvan päällä.

Pesonen ottanut paikkansa
sohvalla, Jetta vielä varuillaan.

Housujen kahina tai esim. tämä lettupannun kova pihahdus ovat melko tyypillisiä äkkinäisiä ääniä jotka saattavat säikäyttää kissat. Siitä seuraa helposti lumipalloefekti, eli yhtäkkiä kaikki säntäävät sinne tänne, tietämättä minne. Silloin on parasta nostaa kädet ilmaan ja olla hiljaa tai todella rauhallisesti tyynnytellä. Pesonen on onneksi tottunut luottamaan meihin ja kun sanomme "ettei ole mitään hätää", Pesonen uskoo sen. Silittäminen kuittaa asian käsitellyksi ja yleensä Pesonen viimeistään silloin rauhoittuu. 

Pari päivää sitten tulivat pääskyt näköpiiriin ja kohta alkaa tuttu kirskunta. Se tuskin pelästyttää kissoja - lienee päinvastoin. Luonto vain tavallaan kertoo kesän olevan alussa.MUSH B.A.R.F. Basic® Kalkkunan luuton jauhelihaMUSH B.A.R.F. Basic® Kalkkunan luuton
jauheliha 500 g
MUSH B.A.R.F. Basic® Kalkkunan luuton jauheliha on raakapakaste, kova 500 grammainen jääpötkö, ennen sulattamista. Onkin haasteellista saada tuote tarjoiltavaan muotoon. Parhaaksi keinoksi olemme havainneet lyödä vasaralla tukevaan veitseen, jonka terä lepää jäisen pötkön päällä. Halkeakseen tuote vaatii napakoita iskuja. 

Napakoilla vasaran iskuilla pötkön saa jaettua
Sulanut tuote on moussemaista pehmeää. Koostumus on suomalaista kalkkunanlihaa. Ensi Pesonen pudotti lautaselta lattialle, jonka Sofi söi. Myöhemmin Pesonen nautti kalkkunan luutonta jauhelihaa hyvällä ruokahalulla, samoin Sofi ja Laku. Vieressä oli tarjolla muun toimittajan peura ja kala-ateria, mutta MUSH meni paremmin. Lopulta Pesonen, Sofi ja Laku siirtyivät muiden kupeille.

Kalkkunan luuton jauheliha on aavistuksen liian pehmeää, mutta toisaalta sitä voi yhdistää muihin ruokiin, kuten esim. kuivamuonaan.


Asteikko 1-5 tassua


Lähde:
www.mushbarf.com/fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti