tiistai 13. syyskuuta 2016

Lääkitys keskeytetään välittömästi

Tippa kävi eilen kilpirauhas-kontrollissa. Olimme valmistautuneet vajaan puolen tunnin pikakäyntiin, mutta lopulta aikaa kaikkine työvaiheineen meni puolisentoista tuntia. Tippa jaksoi koko reissun mallikkaasti, vaikka verinäytteen oton aikaan, odotushuoneeseen saapuneen koiran vaivojen valitukset silminnähden hermostuttivat Tippaa. Henkilökunnan avustuksella ja asiakkaiden yhteisymmärryksellä koira piipahti ulkona jaloittelemassa sen ajan, kun Tipalta saatiin verinäyte otettua. Hieno ele! Hienompi ele taisi Tipan mielestä kuitenkin olla se, kun lääkäri piti sormeaan vuotavan verinäyte reiän kohdalla, ettei jalkaan tarvinnut laittaa häiritsevää ja hermoja raastavaa teippisidettä ollenkaan! Laastarisidettä Tippa ei varmuudella olisi kestänyt!

Tippa aavistuksen väsyneempänä
Tippa on nyt n. kuukauden verran käyttänyt kahdesti päivässä Felimazolea ja ollut aavistuksen väsyneempi. Pari viimeistä päivää Tippa on oksennellut ja sen seurauksena havaittiin limakalvoista niukkaa kuivahtamista.

Tipasta napattiin verinäyte, verenpaine, sydäntä kuunneltiin ja yleisesti tunnusteltiin. Kroppa havaittiin kiinteäksi ja pudonutta painoakin oli tullut takaisin n. 130 grammaa. Pillerinpiilotus herkkutikut olivat siis "tehneet tehtävänsä". 

"Likasivat tassun", harmittelee Tippa
 T4-arvo oli nyt 7, selkeästi alle viitearvojen (viite 19-62) ja poikkeuksellisesti lääkäri määräsi Felimazolen annon lopetetettavaksi välittömästi. Felimazole todettiin Tipalle liian vahvaksi lääkkeeksi, joka aiheuttaa valkosoluihin liittyviä harvinaisia sivuoireita, mm. lymfopeniaa ja neutropeniaa. Illan päätteeksi Tipalle iskettiin niskan seudulle kunnon moukku nesteytystä ja hetken Tippa oli enemmän kamelin näköinen kuin suloisen kotikissan. Samaan pakettiin lisättiin vielä pahoinvointilääke nahan alle. 

Felimazolen anto laitettiin sivuvaikutusten vuoksi telakalle nähtävästi lopullisesti ja lääkäri määräsi kilpirauhasarvojen kontrollin kuukauden päähän, joko hänelle tai sitten Tampereelle Vet4cat klinikalle Serban Ursachille. Mitä sen jälkeen, selviää em. kontrollikäynnin jälkeen. 8 kommenttia:

 1. Oih mitä koettelemuksia. Pikaista toipumista!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Jep, kyllä heittelee. Onneksi Tipalla on pysynyt kaikki kupit kaapissa.

   Poista
 3. Koirat on hermostuttavia. Onneksi se laitettiin pihalle eikä sua, tosin tuskin sulla olisi mitään sitäkään vastaan ollut. Koita parantua kamu! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Max! Kyllä täällä kaikki poppaskonstit käytetään. Koirat on koiria - isoja ja äänekkäitä.

   Poista
 4. Onko kissaltasi otettu munuaisarvot? Meillä Pesonen saa Felimatzolea pillerin aamuin illoin ja aamuisin vielä semintraa=munuaisten vajaatoimintaan.
  Oireena Pesolla oli väsymys ja oksentelu ja verikoe sitten osoitti että munuaiset toimivat vajaasti....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole munuaisissa vikaa - crea on normaali ja urea ihan lievästi koholla. Täytyy luottaa tohtoreihin.

   Poista