lauantai 17. syyskuuta 2016

Pesosen viikko; aurinkoa, eksymistä ja parranajoa

Pesosen eräänlaiset kulminaatiopisteet olivat tällä viikolla aurinko, eksyminen ja parranajo. Kesä lienee virallisesti päättynyt, mutta aurinko jaksaa vielä koleuden takaa kirkastaa - siitä nappasi myös Pesonen kiinni. 

AURINKO

"Kuulin aurigon paisteen", iloitsee Pesonen
Eräänä aamuna Pesonen käyskenteli niitä näitä, ympäri tuttuja reittejään, käyden välillä kokeilemassa josko vihreässä huoneessa olisi valoisaa ja lämmintä. Ei ollut ja matkaa "piti" puolipakolla jatkaa. Sitten Pesonen kuulosteli ja kärkkysi koska parvekkeen ovi aukeaisi, että pääsisi edes siellä piipahtamaan ja kolea vaihtelu virkistäisi. Pesosen elekieli osattiin tulkita ja parvekkeen ovi avattiin. Kun Pesonen pääsi betonille, Pesonen haisteli, mutusteli ilmaa ja katseli korvillaan. "Siellähän paistaa aurinko!"  Sillä samalla sekunnilla Petski iski suorilta tassuilta itsensä ympäri ja juoksahti parvekkeelta pois! Juoksahti ja kipitti oikopäätä takaisin vihreään huoneen rantapaikalle ja alkoi kylpemään lämpöiseksi muuttuneella matolla. 


EKSYMINEN

Vanhan putkitelevision äänentoisto ei ole enää kovin priimaa laatua ja tällä kertaa jouduimme pitämään äänen normaalia kovemmalla, jotta ohjelmasta olisi saanut jotain tolkkua. Samaan aikaan Pesonen oli keittiössä päättämässä huikopala taukoa ja ottamassa suuntaa nukkumapaikalle. Keittiöstä on Pesosen pedille suora reitti, lisäksi viereinen akvaarion pulputus toimii varmistavana äänimajakkana. Piri kuitenkin makasi Teräsmies-asennossa (mahalleen etutassut eteenpäin ojennettuna) keskellä Pesosen reittiä ja Pesonen meni siitä hämilleen. Samalla kovaääninen TV hukutti akvaarion pulputuksen. Pesonen joutui siirtymään tutusta suorasta linjasta pari askelta sivuun ja ikäväkseen harhautui. Huomasimme Pesosen harhailun siinä vaiheessa, kun Petski luuli reilun metrin verran sivussa olevaa pöydän jalkaa petipaikakseen. Petski hapuili  tassullaan, mutta oikeata osumaa siitä ei tullut. Nopeasti TV:stä ääni pois! Samassa kun TV:n ääni poistui ja akvaarion pulputus alkoi kuulumaan, Pesonen korjasi suuntansa ja löysi petinsä.

Piri Teräsmies-asennossa


PARRANAJO

Henkilökunnan parta oli päässyt jo piikikkääseen vaiheeseen ja se piti höylätä pois. Parranajo on mielekkäämpää, kun haivenet hieman lämpenevät, joten se on mukavampi suorittaa suihkun jälkeen. Samalla kuitenkin koko kylpyhuonekoppi, peilit mukaanlukien höyrystyvät, jonka vuoksi ilma täytyy saada kiertämään ovea raottamalla. Aina silloin tällöin joku karvakavereista piipahtaa kurkkimaan raollaan olevasta ovesta, mutta harvemmin kukaan tulee sisälle. Tällä kertaa Pesonen yllätti. Yllätti siinä mielessä, että Petski ei muutenkaan piipahtele kylpyhuoneessa. Nyt Pesonen asteli sisään ja nuuhki paikkoja, aina karvaisia koipia myöten, ei kuitenkaan maistanut tai muuten tassulla taputellut. Kysyessäni, "Ajetaanko Petskiltäkin parta?",  Petski nosti päätänsä ja kuulosteli. Kurahti tai ei, kääntyi Petski ja poistui vienosti paikalta. Taisi Pesonen huomata, että oli väärässä paikassa, outoon aikaan. Tai oikeassa paikassa, jännään aikaan.


4 kommenttia:

  1. Ihana lukea näitä Pesosen juttuja!! Pesonen kyllä tietää mistä aurinko löytyy. Ja hienosti ihmiset osasivat "opastaa" eksynyttä! :)

    VastaaPoista
  2. Pesonen on Pesonen - ja parasta aikaa tytteli makaa tuossa takana, oikoilee ja kurisee! Hymiötähän tässä!

    VastaaPoista
  3. Kiinnostava kaveri, sydänmerkki hänelle <3

    VastaaPoista